Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Λίβερπουλ πήρε το αήττητο της Σίτι

Η Λίβερπουλ πήρε το αήττητο της Σίτι
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 - 10:44

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Στο «Άνφιλντ» σταμάτησε η αήττητη πορεία της Μάντσεστερ Σίτι στο αγγλικό πρωτάθλημα και γενικά στις εντός συνόρων διοργανώσεις, καθώς η Λίβερπουλ επικράτησε με 4-3 και έδωσε… ζωή στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ προηγήθηκε στο 9’ με τον Τσάμπερλεϊν, αλλά η πρωτοπόρος και με διαφορά στο πρωτάθλημα ισοφάρισε στο 40’ με τον Σανέ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ξαναπήραν το προβάδισμα στο 59’ με τον Φιρμίνιο και έκτοτε δεν το έχασαν ποτέ.

Η Λίβερπουλ είχε καταιγιστικό ρυθμό μέχρι το 70’ και ο δείκτης του σκορ έφτασε στο 4-1 χάρη στους Μανέ (61’) και Σαλάχ (68’). Όμως το τελευταία δεκάλεπτο επιφύλαξε κι άλλες συγκινήσεις με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να πιέζει και παραλίγο να φτάσει στο θαύμα της ισοφάρισης.

Μείωσε στο 84΄ με τον Μπερνάντο Σίλβα 4-2 και ο Γκουντογκάν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το 4-3, που ήταν και το τελικό σκορ, παρότι οι φιλοξενούμενοι είχαν και ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Αγκουέρο στην εκπνοή του αγώνα.

Βεβαίως, αυτή η ήττα της Σίτι δεν σημαίνει ότι κινδυνεύσει για τον τίτλο, εκτός κι αν καταρρεύσει στην συνέχεια. Η απόσταση της από την Λίβερπουλ είναι στους 15 πόντους, όσους έχει και από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που αύριο υποδέχεται την Στόουκ Σίτι και το πολύ-πολύ να μειώσει την διαφορά στους 12 πόντους με την ολοκλήρωση 23 αγωνιστικών.

Πάντως, λίγες μέρες μετά των πώληση του Κουτίνιο στην Μπαρτσελόνα έναντι 160 εκατ. ευρώ, οι οπαδοί της Λίβερπουλ πήραν μια μεγάλη χαρά.

Διαβάστε επίσης

Πέρασε ιατρικά ο Εμπουεχί

Πέρασε ιατρικά ο Εμπουεχί

Όπως γράφουν οι Πορτογάλοι, ο Τάιρον Εμπουεχί πέρασε ιατρικά από την Μπενφίκα και παρουσιάζεται λίαν συντόμως.

Μεγάλη ανατροπή η Μπάρτσα του Βαλβέρδε

Μεγάλη ανατροπή η Μπάρτσα του Βαλβέρδε

Αν και βρέθηκε να χάνει 2-0 στο Σοσιεδάδ, ανέβασε ταχύτητα και κέρδισε 4-2 χάρη σε δύο γκολ του Λουίς Σουάρες και των Παουλίνιο, Μέσι. Συνεχίζει πρώτη και αήττητη.

Τραυματίας ο Μποκανί

Τραυματίας ο Μποκανί

Ο Κονγκολέζος στράικερ είναι τραυματίας και δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στο χειμερινό πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας της Ντιναμό Κιέβου.