Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Εντυπωσιακή σεζόν ο Μαζουακού»

«Εντυπωσιακή σεζόν ο Μαζουακού»
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 - 17:01

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Σημασία δεν έχει μόνο μια ελληνική ομάδα να πουλάει παίκτες σε συλλόγους μεγάλων πρωταθλημάτων στο εξωτερικό, αλλά εκείνοι που φεύγουν να αποτελούν διαφήμιση για τον σύλλογο. Μια ακόμα τέτοια περίπτωση είναι για τον Ολυμπιακό ο Αρτούρ Μαζουακού, ο οποίος στην δεύτερη σεζόν του στην Αγγλία εντυπωσιάζει με την φανέλα της Γουέστ Χαμ.

Και δεν αποτελεί δική μας διαπίστωση η συγκεκριμένη, αλλά το παραδέχονται στην Γηραιά Αλβιόνα, όπως συμβαίνει στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας hitc. Με αφορμή την πιθανή παραχώρηση του Κρέσγουελ, το βρετανικό σάιτ πλέκει το εγκώμιο του πρώην αμυντικού του Θρύλου.

«Ενώ οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ ανησυχούν για τι φήμες που συνδέουν τον Κρέσγουελ με μια έξοδο από την ομάδα, θα μπορούσε να υποστηριχτεί ότι τα ‘σφυριά’ έχουν έτοιμη λύση με τις εμφανίσεις του Αρτούρ Μαζουακού αυτή την σεζόν», αναφέρεται στο δημοσίευμα και εξηγεί το εξής:

«Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού είναι πολύ εντυπωσιακός αυτή την σεζόν, καθώς χρησιμοποιείται ως αριστερός winger από τον Ντέιβιντ Μόγιες, αν και η φυσική του θέση είναι αυτή του μπακ».

Η Γουέστ Χαμ έχει βρει την ταυτότητά της με την διάταξη 3-5-1-1 που χρησιμοποιεί ο Σκωτσέζος και που δίνει την ευκαιρία στον Μαζουακού να κινείται πολύ πιο επιθετικά σε σχέση με το παρελθόν. Ο τέως παίκτης του Ολυμπιακού παίζει σαν έμβολο στην αριστερή πτέρυγα και πίσω του τον καλύπτει ο Κρέσγουελ, με τον οποίο θεωρητικά θα έπρεπε να παλεύουν για την ίδια θέση.

Εφόσον συνεχίσει έτσι ο Μαζουακού δεν θα αργήσει η ώρα που θα τον ζητήσει κάποια μεγαλύτερη ομάδα από την Γουέστ Χαμ. Ο 24χρονος Γαλλο-Κονγκολέζος μαζί με τους Λούκα Μιλιβόγεβιτς και Χοσέ Χολέμπας, οι οποίοι επίσης ανέβασαν πολύ τις μετοχές τους στον Ολυμπιακό, αλλά και με την παρουσία του Μάρκο Σίλβα στον πάγκο της Γουότφορντ αποτελούν διαφήμιση για τους πρωταθλητές Ελλάδας στο πιο δημοφιλές πρωτάθλημα στον κόσμο.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε φυσικά ότι για πολλά χρόνια διέπρεψε εκεί ένας άλλος πρώην «ερυθρόλευκος», ο Γιάγια Τουρέ, έστω κι αν φέτος δεν είναι βασικός στην Μάντσεστερ Σίτι.

Διαβάστε επίσης

«Ο Σιανί στα χνάρια του Προτό»

«Ο Σιανί στα χνάρια του Προτό»

Ο Καμερουνέζος μέσος επιθυμεί να αποχωρήσει από την Οστάνδη, η οποία ζητάει υψηλό τίμημα, σύμφωνα με τον 31χρονο. Οι Βέλγοι παρομοιάζουν την περίπτωσή του με του Σίλβιο.

«Τα λόγια του Βαλβέρδε για τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ με ενθάρρυναν»

«Τα λόγια του Βαλβέρδε για τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ με ενθάρρυναν»

Ο προπονητής της Νότιγχαμ, Αιτόρ Καράνκα σε συνέντευξή του τόνισε ότι συνομίλησε με τον Ερνέστο Βαλβέρδε πριν πει το «ναι» στην ομάδα του Φόρεστ, με τον πρώην τεχνικό του Θρύλου να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τους ιδιοκτήτες των «ερυθρόλευκων».