Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Απίστευτη βραδιά! (vids)

Απίστευτη βραδιά! (vids)
Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 - 00:43

Ένα ακόμα εκπληκτικό βράδυ στα κύπελλα Ευρώπης ήταν αυτό της Πέμπτης. Με συγκινήσεις και απίστευτη τροπή στις αναμετρήσεις. Η Μαρσέιγ του Κώστα Μήτρογλου, η Σάλτσμπουργκ με μια επική ανατροπή, η Άρσεναλ και η Ατλέτικο Μαδρίτης που άντεξαν στην πίεση των ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αντίστοιχα, συνθέτουν την 4άδα του UEFA Europa League.

Επικό το ματς στη Μασσαλία. Η Λειψία προηγήθηκε πολύ νωρίς, στο 2’, στο ματς με τον Μπρούμα. Αλλά η συνέχεια ήταν εκπληκτική. Μέσα σε 7 λεπτά οι Μασσαλοί έφεραν το ματς τούμπα. Με τον Κώστα Μήτρογλου να είναι σε μεγάλη βραδιά. Το μόνο που του έλειψε ήταν το γκολ. Ήταν μέσα στη φάση που ο Ιλσάνκερ με αυτογκόλ έκανε το 1-1 (6’), για να έρθει ο Σαρ στο 9’ για το 2-1. Οι Γάλλοι ήταν ασταμάτητοι. Στο 38’ ο Τοβέν το 3-1, αλλά οι Γερμανοί μείωσαν σε 3-2 με τον Όγκουστιν στο 55’. Σκορ πρόκρισης για τη Λειψία. Η Μαρσέιγ, όμως, συνέχεια το ίδιο δυνατά. Άλλα δύο γκολ, με τον Παγιέ στο 60’ και στις καθυστερήσεις με τον Σακάι που διαμόρφωσαν το τελικό 5-2!

Απίστευτη αναμέτρηση και στο Σάλτσμπουργκ. Ισοπαλία χωρίς σκορ στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ιμπόμπιλε να ανοίγει το σκορ στο 55’ και σε συνδυασμό με το 4-2 της Λάτσιο από το ματς στο «Ολίμπικο» οι Ιταλοί ήταν με το ενάμισι… πόδι στα ημιτελικά, αφού έμειναν μόλις 35 λεπτά! Η συνέχεια, όμως, ήταν συναρπαστική. Στο 56’ η «άμεση» απάντηση του Νταμπούρ (1-1) και μέσα σε πέντε λεπτά αυτό που συνέβη δεν έχει προηγούμενο! Ο Χαϊντάρα στο 72’, ο Χουάνγκ στο 74’ και ο Λάινερ στο 76’ έφεραν το σκορ από το 1-1 στο 4-1, δίνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στους Αυστριακούς.

Ματσάρα και στη Μόσχα! Με το ματς να έχει δύο όψεις… Η ΤΣΣΚΑ κυρίαρχη στα πρώτα 60 λεπτά. Προηγήθηκε 2-0 με τους Τσαλόφ και Ναμπάμπκιν, στο 39’ και στο 50’, αλλά η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Γουέλμπεκ μείωσε στο 75’ και ο Ράμσεϊ ισοφάρισε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, για το 2-2, στέλνοντας την Άρσεναλ στην τετράδα.

Όσον αφορά στην αναμέτρηση της Λισαβόνας, η Σπόρτινγκ έκανε εξαιρετικό ματς. Το γκολ του Μοντέρο στο 28’ έβαλε… φωτιά στο ματς και η Ατλέτικο πέρασε δύσκολες… ώρες. Αλλά κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 1-0 και έχοντας το 2-0 από την αναμέτρηση στη Μαδρίτη, προκρίθηκε στα ημιτελικά του UEFA Europa League.

Διαβάστε επίσης

Πρόκριση από την «άσπρη βούλα»!

Πρόκριση από την «άσπρη βούλα»!

Με πέναλτι που σηκώνει συζήτηση στις καθυστερήσεις, η Ρεάλ μείωσε σε 1-3 στη Μαδρίτη κόντρα στη Γιουβέντους και πέρασε στα ημιτελικά. Στο ρελαντί προκρίθηκε και η Μπάγερν κόντρα στη Σεβίλλη.