Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θα «κοκκινήσει» το Κίεβο (vid)

Θα «κοκκινήσει» το Κίεβο (vid)
Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018 - 23:50

Δύο από τις πιο ιστορικές φανέλες και ομάδες της Ευρώπης θα τεθούν αντίπαλες στον τελικό του UEFA Champions League. Η Ρεάλ που είχε περάσει την Τρίτη το βράδυ αποκλείοντας την Μπάγερν Μονάχου και η Λίβερπουλ θα κοντραριστούν το Σάββατο 26 Μαΐου, στο Κίεβο, για τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Οι «reds» απέκλεισαν την Τετάρτη τη Ρόμα και έδωσαν… ραντεβού με τη «βασίλισσα» στην Ουκρανία.

Ένας τελικός με μεγάλο ενδιαφέρον. Διότι η Λίβερπουλ είναι η τελευταία ομάδα που έχει νικήσει σε τελικό της κορυφαίας, ευρωπαϊκής, διασυλλογικής διοργάνωσης τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το 1981, στο Παρί, με 1-0 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών τότε. Από εκείνο το σημείο και μετά η Ρεάλ έχει μόνο νίκες σε τελικό. Όσον αφορά στην αγγλική ομάδα, μετά από 11 χρόνια (2007) φτάνει ξανά σε τελικό του Champions League.

Το ματς με τη Ρόμα, πάντως, τελείωσε νωρίς… Στο 9' ο Μανέ πέτυχε το 0-1 στην αντεπίθεση και με το 5-2 του ματς στο Άνφιλντ, όλα είχαν ξεκαθαρίσει. Το αυτογκόλ του Μίλνερ στο 15' (1-1) δεν άλλαξε κάτι, από τη στιγμή που στο 25' ο Βαϊνάλντουμ έκανε το 1-2. Έτσι τελείωσε και το πρώτο ημίχρονο. Εν συνεχεία οι «κόκκινοι» έκαναν διαχείριση. Ο Τζέκο στο 52', ο Ναϊνγκολάν στο 86' και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι διαμόρφωσαν το τελικό 4-2, που δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του ματς, καθώς η Λίβερπουλ πήρε «σβηστά» την πρόκριση για τον τελικό του Κιέβου.

Διαβάστε επίσης

Ρομπέρτο για Νότιγχαμ

Ρομπέρτο για Νότιγχαμ

Η ισπανική εφημερίδα As αναφέρει ότι ο αγγλικός σύλλογος θα μπορούσε να αποτελέσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.