Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έκλεισε ο κύκλος του Γιάγια Τουρέ στη Σίτι

Έκλεισε ο κύκλος του Γιάγια Τουρέ στη Σίτι
Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018 - 18:56

Το κεφάλαιο Μάντσεστερ Σίτι ολοκληρώθηκε για τον Γιάγια Τουρέ. Ο Ιβοριανός πρώην μέσος του Ολυμπιακού, της Μονακό και της Μπαρτσελόνα μετά από 8 χρόνια με τους «πολίτες», αποχωρεί. Πέρσι το καλοκαίρι υπέγραψε συμβόλαιο για ένα χρόνο το οποίο και λήγει τον Ιούνιο. Ήταν το τελευταίο του με την ομάδα του Μάντσεστερ.

Κάτι που τόνισε και ο Πεπ Γκουαρδιόλα στη σημερινή συνέντευξη Τύπου των πρωταθλητών Αγγλία. Αναφέροντας ότι «Ο Γιάγια ήρθε εδώ στην αρχή του… ταξιδιού. Βρισκόμαστε εδώ που είμαστε τώρα και χάρη σε εκείνον. Στην αναμέτρηση με την Μπράιτον -το τελευταίο, φετινό, εντός έδρας της Σίτι- θα λάβει ότι του αξίζει για όσα έχει προσφέρει. Μια ιδιαίτερη τιμή για έναν ποδοσφαιριστή».

Με τον προπονητή της Σίτι να συμπληρώνει για τον 34χρονο μέσο πώς «Η προσοχή μας θα είναι να πετύχουμε τη νίκη για τον Γιάγια και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τα καταφέρουμε».

Ο Τουρέ έχει αγωνιστεί 229 φορές στην Πρέμιερ Λιγκ, στην 8ετία του ως παίκτης της Σίτι. Έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Αγγλίας και δύο Λιγκ Καπ με τον αγγλικό σύλλογο.

Διαβάστε επίσης