Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σουηδική νίκη από την «άσπρη βούλα» (vid)

Σουηδική νίκη από την «άσπρη βούλα» (vid)
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 - 16:54

Η Σουηδία ξεκίνησε νικηφόρα την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Στο εναρκτήριο της ματς κόντρα στη Νότια Κορέα, επικράτησε με 1-0. Οι Σκανδιναβοί ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα του ματς και δικαίως πήραν το τρίποντο.

Είχαν περισσότερες τελικές, πιο καλές ευκαιρίες και το τελικό σκορ επιβράβευσε την προσπάθεια των παικτών του Γιάνε Άντερσον που θα μπορούσαν να είχαν νικήσει με μεγαλύτερο σκορ. Να σημειωθεί ακόμα ότι ήταν η πρώτη νίκη της Σουηδίας σε πρεμιέρα της σε Παγκόσμιο Κύπελλο από τη διοργάνωση του 1958.

Το μοναδικό γκολ του ματς ήρθε με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Γκράνκβιστ, στο 65ο λεπτό. Μια φάση που χρειάστηκε την... επέμβαση του VAR για να καταλογιστεί από τον Τζοέλ Αγκιλάρ το πέναλτι, ώστε να επιβεβαιώσει ότι ανατράπηκε ο Κλάεσον. Η Νότια Κορέα είχε καλή ευκαιρία στο τέλος για να ισοφαρίσει με την κεφαλιά του Λι Γου Σονγκ.

Σουηδία: Όλσεν, Λούστιγκ, Γκράνκβιστ, Ογκούστινσον, Γιάνσον, Λάρσον (81’ Σβένσον), Έκνταλ (71’ Χίλιεμαρκ), Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Μπεργκ, Τοϊβόνεν (76’ Τέλιν).

Νότια Κορέα: Γιο, Γ. Λι, Παρκ (28’ Μ. Κιμ), Γ. Κιμ, Γιανγκ, Κου (73’ Σ. Λι), Κι, Σ. Λι, Σον, Σ. Κιμ (66’ Γιούνγκ), Χουάνγκ.

HIGHLIGHTS: Sweden vs South Korea (1-0) | All Goals of Match - World Cup 2018 by footbie.com

Διαβάστε επίσης