Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι Ιάπωνες έγραψαν ιστορία (vid)

Οι Ιάπωνες έγραψαν ιστορία (vid)
Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 - 17:20

Ιστορική νίκη για την Ιαπωνία. Η Εθνική της χώρας του «ανατέλλοντος ηλίου» νίκησε για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο ομάδα από τη Νότια Αμερική. «Θύμα» της ήταν η Κολομβία, με το τελικό σκορ να είναι 2-1. Ένα αποτέλεσμα που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αποβολή του Σάντσες, στο 3’, για χέρι μέσα στην περιοχή. Μια φάση και μια απόφαση που καθόρισε το αποτέλεσμα. Διότι ο διαιτητής εκτός από την αποβολή, καταλόγισε σωστά το πέναλτι.

Με τον Καγκάβα να ευστοχεί από την «άσπρη βούλα» και να κάνει το 1-0. Γκολ που έδωσε σημαντικό ψυχολογικό αβαντάζ στην Ιαπωνία. Η Κολομβία το πάλεψε όσο μπορούσε. Και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Κιντέρο, στο 39’, σε 1-1. Μετά από ένα φάουλ και κακή εκτίμηση από τον Ιάπωνα γκολκίπερ Καβαζίμα. Παρότι η «τρικολόρ» έφερε το ματς στα ίσια, δεν μπόρεσε να αντέξει ως το τέλος.

Οι Ασιάτες πίεσαν, έβγαλαν φάσεις και «χτύπησαν» από ένα στημένο. Στο 73’ μετά το κόρνερ, ο Οζάκο με κεφαλιά πέτυχε το 2-1, δίνοντας στην Ιαπωνία ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στην πρεμιέρα των ματς για τον 8ο όμιλο του Μουντιάλ. Αποτέλεσμα που αλλάζει πολύ τις ισορροπίες στο γκρουπ, ενώ και το ματς που ακολουθεί ανάμεσα σε Πολωνία και Σενεγάλη θα κρίνει πολλά.

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Oσπίνα, Μουρίγιο, Αρίας, Κ. Σάντσες, Φαλκάο, Κουαδράδο (31' Μπάριος), Λέρμα, Μοχίκα, Κιντέρο (59' Χ. Ροντρίγκες), Ισκιέρδο (70' Μπάκα), Ντ. Σάντσες.

Ιαπωνία (Ακίρα Νισίνο): Καβαζίίμα, Σότζι, Ναγκατόμο, Σιμπασάκι (80' Γιαμαγκάτσι), Χαραγκούτσι, Καγκάβα (69' Χόντα), Ινούι, Οζάκο (85' Οκαζάκι), Χασέμπε, Σακάι, Γιοσίντα.

Colombia vs Japan (1-2) | Highlights and Goals - World Cup 2018 by footbie.com

Διαβάστε επίσης