Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Νιγηρία έβαλε... φωτιά στον όμιλο (vid)

Η Νιγηρία έβαλε... φωτιά στον όμιλο (vid)
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 - 19:54

Μια εξαιρετική Νιγηρία με έναν σούπερ Αχμέντ Μούσα νίκησε 2-0 την Ισλανδία κι έβαλε... φωτιά στον 4ο όμιλο. Κι αυτό διότι πίσω από την Κροατία που έχει ήδη περάσει στους «16», οι άλλες τρεις ομάδες του γκρουπ έχουν πιθανότητες πρόκρισης.

Η Νιγηρία με 3 πόντους, Αργεντινή και Ισλανδία με 1 πόντο, με τα ματς της 3ης ημέρας να είναι Νιγηρία-Αργεντινή και Ισλανδία-Κροατία. Κοινώς, ακόμα και η «αλμπισελέστε» έχει πλέον ελπίδες για να περάσει στον επόμενο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Οι Αφρικανοί είχαν καλύτερη στρατηγική στο ματς. Στο πρώτο ημίχρονο περίμεναν την Ισλανδία που δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, «χτύπησαν» όταν έπρεπε. Με τον εκπληκτικό Αχμέντ Μούσα που πέτυχε μια γκολάρα στο 49’ και ένα ακόμα έξοχο γκολ στο 75’ για να φτάσουν στο 2-0 και να βάλουν τις βάσεις για τη νίκη.

Αυτός που πάλευε για την Ισλανδία ήταν ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού κέρδισε πέναλτι στο 81’, όταν ανατράπηκε από τον. Εμπουέχι. Μια παράβαση που καταλογίστηκε με τη βοήθεια του VAR. Το εκτέλεσε ο Γκ. Σίγκουρντσον, αλλά ήταν απελπιστικά άστοχος με την Ισλανδία να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς, που έληξε τελικά με σκορ 2-0 για τους Αφρικανούς.

Νιγηρία (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Μπαλόγκουν, Τροστ Εκόνγκ, Ομερούο, Μόουζες, Εντίντι, Όμπι Μίκελ, Ετέμπο (90’ Ιβόμπι), Ιντόγου (46’ Εμπουέχι), Μούσα, Ιεανάτσο (85’ Ιγκάλο).

Ισλανδία (Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σάβαρσον, Άρνασον, Ρ. Σίγκουρντσον (65’ Ίγκνασον), Μάγκνουσον, Γκίσλασον, Γκ. Σίγκουρντσον, Γκούναρσον (87’ Σκούλασον), Μπιάρνασον, Φινμπόγκασον, Μπόντβαρσον (71’ Σιγκούρταρσον).

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να παρακολουθήστε τα δύο υπέροχα γκολ που σημείωσε ο Αχμέντ Μούσα.

Διαβάστε επίσης