Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί! (vid)

Στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί! (vid)
Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018 - 22:55

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό παιχνίδι. Είκοσι δύο άνθρωποι κυνηγούν μια μπάλα για 90 λεπτά και στο τέλος, οι Γερμανοί πάντα κερδίζουν». Η φράση του Γκάρι Λίνεκερ για τα «πάντσερ» βρήκε εφαρμογή για μία ακόμα φορά. Το βράδυ του Σαββάτου, στο Σότσι. Εκεί όπου η «νασιονάλμανσαφτ» απέδειξε γιατί είναι η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Στο 82’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπόατενγκ.

Το σκορ ήταν 1-1 και με τα αποτελέσματα ως εκείνο το σημείο, η ομάδα του Γιόακμι Λεβ ήταν μια… ανάσα από τον αποκλεισμό. Αλλά στο 90’+5 ο Τόνι Κρος με μια γκολάρα, πέτυχε το 2-1, η Γερμανία έκανε την ανατροπή απέναντι στη Σουηδία, νίκησε παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και μπήκε δυνατά, όχι μόνο στο παιχνίδι της πρόκρισης, αλλά ακόμα και της πρώτης θέσης.

Σε έναν όμιλο, τον 6ο, όπου πλέον όλα είναι ρευστά και πιθανά. Προσέξτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία. Μεξικό 6 βαθμοί, με γκολ 3-1 (+2). Γερμανία και Σουηδία με 3 πόντους και γκολ 2-2, ενώ η Νότια Κορέα δεν έχει βαθμό, με συντελεστή τερμάτων -2 (1-3). Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής, Μεξικό-Σουηδία και Γερμανία-Νότια Κορέα. Οπότε τίποτα δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί.

Η Σουηδία προηγήθηκε 1-0, στο 32’, με το εξαιρετικό γκολ του Τοϊβόνεν, αλλά στο δεύτερο μέρος το ματς ανήκε στη Γερμανία. Γρήγορη ισοφάρισε, στο 48’ με τον Ρόις, μεγάλη πίεση στους Σουηδούς, αποβολή του Μπόατενγκ στο 82’, δοκάρι με τον Μπραν στο 90’+2 και «λύτρωση» με τον Κρος, στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων!

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο με τα γκολ της συναρπαστικής αναμέτρησης που διεξήχθη στο Σότσι της Ρωσίας.

Διαβάστε επίσης