Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Allez les Bleus! (vid)

Allez les Bleus! (vid)
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 - 23:09

Δώδεκα χρόνια (2006) μετά την τελευταία της συμμετοχή σε τελικό και είκοσι (1998) μετά την κατάκτηση του τροπαίου, η Γαλλία επιστρέφει σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η τελευταία της φορά ήταν κόντρα στην Ιταλία, όπου έχασε την κούπα στα πέναλτι.

Η αμέσως προηγούμενη, πάντως, ήταν και χαρμόσυνη για τους Bleus. Προ εικοσαετίας είχαν νικήσει στον τελικό, στο Μουντιάλ που διοργάνωσαν, τη Βραζιλία. Τώρα έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν για δεύτερη φορά τον τίτλο του Παγκοσμίου Πρωταθλητή.

Σε ό,τι αφορά το ματς, ήταν ένα παιχνίδι τακτικής. Μια φάση θα ήταν αρκετή. Κι έτσι έγινε. Η κεφαλιά του Ουμτιτί στο 51' αποδείχθηκε τελικά αρκετά για τους «τρικολόρ» για να πάρουν τη νίκη και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Τι κι αν οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν την κατοχή της μπάλας με 60%-40%; Αυτό δεν ήταν αρκετό. Οι Γάλλοι ήταν αρκετά καλύτεροι συνολικά. Το μοναδικό που είχε να επιδείξει η ομάδα του Μαρτίνες ήταν μια-δυο καλές στιγμές στα πρώτα 25 λεπτά. Από εκεί και πέρα δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι.

Η ομάδα του Ντεσάμπ είχε δέκα τελικές παραπάνω (19 με 9) και τρεις παραπάνω στο τέρμα (8-5). Αλλά είχε όμως και την ουσία. Το κόρνερ του Γκριεζμάν, η κεφαλιά του Ουμτιτί, γκολ και... έφυγαν οι Γάλλοι για τελικό. Την Κυριακή. Περιμένουν τώρα τον αντίπαλο. Αγγλία ή Κροατία. Θα ξέρουμε το βράδυ της Τετάρτης...

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντές, Καντέ, Πογκμπά, Ματουϊντί (86' Τολισό), Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού (85' Ενζονζί).

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Βιτσέλ, Φελαϊνί (80' Καράσκο), Ντεμπελέ (60' Μέρτενς), Τσαντλί (90'+1 Μπατσουαγί), Ντε Μπράινε, Αζάρ, Λουκακού.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ μπορείτε να παρακολουθήσετε το γκολ που έκρινε τον πρώτο ημιτελικό του φετινού Μουντιάλ.

Διαβάστε επίσης