Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γαλλία ή Κροατία;

Γαλλία ή Κροατία;
Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018 - 07:59

Η μεγάλη ώρα έφτασε… Γαλλία ή Κροατία; Ποιος θα στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής; Οι δύο «μονομάχοι» θα συγκρουστούν την Κυριακή (15/07) στο «Λουζνίσκι» της Μόσχας (18:00) σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1, με τους «τρικολόρ» να θέλουν να επαναλάβουν το κατόρθωμά τους δύο δεκαετίες μετά, όταν το 1998 είχαν σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο μέσα στο σπίτι τους και τους Κροάτες από την άλλη, να επιθυμούν να γράψουν ιστορία κατακτώντας για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ιδιαίτερος ο τελικός για τον προπονητή της Γαλλίας Ντιντιέ Ντεσάμπ καθώς αν κατακτήσει η Γαλλία το τρόπαιο θα γίνει μόλις ο τρίτος που θα έχει πάρει Μουντιάλ τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Οι άλλοι δύο που το έχουν καταφέρει είναι οι Ζαγκάλο και Μπεκενμπάουερ.

Στην Κροατία από την άλλη, έχουν τον «πονοκέφαλο» με τον Ιβάν Πέρισιτς, ο οποίος τραυματίστηκε στον ημιτελικό με την Αγγλία και δίνει μάχη με τον χρόνο.

«Ότι κι αν γίνει... περήφανοι»

Ο προπονητής της Κροατίας Ζλάτκο Ντάλιτς τόνισε: «Οι παίκτες ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ένα πράγμα που με κάνει πολύ χαρούμενο είναι ότι όλοι μου οι παίκτες, μου λένε αν είναι ή όχι έτοιμοι 100%. Δε νοιαζόμαστε ποιος είναι στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Εμείς είμαστε εδώ για να απολαύσαμε τον τελικό και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είτε χάσουμε είτε κερδίσουμε θα αποτελεί ιστορικό γεγονός στην Κροατία. Αυτό μας δίνει δύναμη και κίνητρο. Δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη στιγμή για έναν παίκτη ή έναν προπονητή σαν την αυριανή. Ο, τι και αν γίνει εμείς θα είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι επειδή το αξίζουμε».

«Δεν υπάρχει καλύτερο προνόμιο»

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ από τη δική του πλευρά ανέφερε: «Αποτελεί ήδη τεράστιο προνόμιο το γεγονός ότι θα παίξουμε έναν τέτοιο αγώνα. Δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο και πιο ισχυρότερο από αυτό. Φροντίσαμε να προετοιμαστούμε για αυτόν τον αγώνα με τον καλύτερο τρόπο. Ηρεμία, εμπιστοσύνη και συγκέντρωση στον στόχο. Αυτές είναι οι τρεις σημαντικότερες λέξεις πριν από τον τελικό.

Υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή και τον προπονητή. Ο προπονητής ζει μέσα από τους παίκτες του, είναι στην διάθεσή τους, το παιχνίδι ανήκει σε αυτούς και η επιτυχία του προπονητή συνδέεται με την δική τους».

Διαβάστε επίσης

Το προφίλ της Έουπεν

Το προφίλ της Έουπεν

Αυτή είναι η βελγική ομάδα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στο δεύτερο φιλικό επί βελγικού εδάφους.

Η Γαλλία στην κορυφή του κόσμου (vid)

Η Γαλλία στην κορυφή του κόσμου (vid)

Οι «τρικολόρ» σε έναν τελικό-διαφήμιση του ποδοσφαίρου, νίκησαν 4-2 την Κροατία και αναδείχθηκαν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Στο... βάθρο το Βέλγιο (vid)

Στο... βάθρο το Βέλγιο (vid)

Οι «κόκκινοι διάβολοι» νίκησαν 2-0 την Αγγλία και τερμάτισαν στην 3η θέση του Μουντιάλ, για πρώτη φορά στην ιστορία τους.