Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Γαλλία στην κορυφή του κόσμου (vid)

Η Γαλλία στην κορυφή του κόσμου (vid)
Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018 - 19:54

Allez les Bleus! Στην κορυφή του ποδοσφαιρικού… κόσμου η Γαλλία. Οι «τρικολόρ» για δεύτερη φορά στην ιστορία του κατέκτησαν τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Σε έναν τελικό-διαφήμιση νίκησαν 4-2 την Κροατία και πήραν το βαρύτιμο τρόπαιο. Με τον Ντινιτέ Ντεσάν να γράφει ιστορία καθώς κατάκτησε το Μουντιάλ και ως προπονητής, μετά την κούπα το 1998 ως παίκτης.

Η ομάδα του ήταν η πιο σταθερή σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και κατάκτησε τον τίτλο. Προηγήθηκε στο 18' με το αυτογκόλ του Μάντζουκιτς, μετά το φάουλ του Γκριεζμάν. Και παρότι οι Κροάτες κατάφεραν να αντιδράσουν άμεσα, με τον Πέρισιτς στο 18', ένα λάθος του έδωσε εκ νέου στην Γαλλία το προβάδισμα. Ο Γκριεζμάν με πέναλτι στο 38' έκανε το 2-1 και έστειλε την εθνική του στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Όλα τελείωσαν μέσα σε έξι λεπτά. Δύο γκολάρες από τον Πογκμπά (59') και τον Εμπαπέ (65') έδωσαν… αέρα τριών γκολ (4-1) στους «τρικολόρ» και το γλέντι στις εξέδρες, στο Παρίσι, σε όλη τη γαλλική επικράτεια άρχισε. Το μοιραίο λάθος του Γιορίς στο 69', που εκμεταλλεύτηκε ο Μάντζουκιτς δεν άλλαξε κάτι παρά μόνο το τελικό σκορ. Διότι το 4-2 που έγινε σε εκείνο το χρονικό σημείο, παρέμεινε ως το τέλος.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντές, Καντέ (55' Ενζονζί), Πογκμπά, Ματουϊντί (73' Τολισό), Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού.

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς (71' Κράμαριτς), Μάντζουκιτς.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα γκολ του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Διαβάστε επίσης

Τα πριμ του Μουντιάλ

Τα πριμ του Μουντιάλ

Η FIFA θα δώσει έναν… πακτωλό χρημάτων στις ομάδες που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το προφίλ της Έουπεν

Το προφίλ της Έουπεν

Αυτή είναι η βελγική ομάδα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στο δεύτερο φιλικό επί βελγικού εδάφους.

Γαλλία ή Κροατία;

Γαλλία ή Κροατία;

Η μεγάλη ώρα έφτασε… Ποιος θα στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής; Ο μεγάλος τελικός την Κυριακή (18:00/ ΕΡΤ1) στο «Λουζνίσκι» της Μόσχας.