Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νέα ήττα για τη Λουκέρνη

Νέα ήττα για τη Λουκέρνη
Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018 - 18:54

Δεύτερη ήττα σε ισάριθμα ματς στο ελβετικό πρωτάθλημα για την Λουκέρνη, την αντίπαλο του Ολυμπιακού στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Η ομάδα του Ρενέ Βάιλερ μετά το εντός έδρας 0-2 από την Ξαμάξ, ηττήθηκε 2-1 στην έδρα της Τουν, σε ένα ματς που στο ημίχρονο ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0. Στο δεύτερο μέρος, όμως, δέχθηκε δύο γκολ μέσα σε λίγα λεπτά και μετά δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Υπό το βλέμμα του Πέδρο Μαρτίνς που ήταν στις εξέδρες του «Stockhorn Arena» -μαζί με τον Κριστιάν Καρεμπέ- η ελβετική ομάδα έδειξε και πάλι πώς έχει πολλά τρωτά σημεία. Στην επίθεση δεν μπορεί να δημιουργήσει φάσεις, ενώ αμυντικά όταν την πιέσεις, δείχνει ιδιαίτερα ευάλωτη. Κόντρα στην Τουν δέχθηκε πολλές φάσεις και η αστοχία των γηπεδούχων ήταν η αιτία που το σκορ έμεινε μόνο στο 2-1.

Κι από την άλλη, το δικό της γκολ δεν ήρθε από μια οργανωμένη επίθεση, αλλά από λάθος των γηπεδούχων και ειδικά του τερματοφύλακά τους, τον Φεβρ που έκανε πολύ κακή έξοδο σε μια φάση που δεν έπρεπε καν να βγει από την εστία του. Επιπλέον αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού ο Κουστούντιο, στο 55', καθώς τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη φάση. Η κατάσταση του θα εκτιμηθεί τις επόμενες ώρες.

Σύστημα αντίστοιχο με του Ολυμπιακού

Ο Ρενέ Βάιλερ παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1. Με τον Σάλβι στο τέρμα, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Σβέγκλερ, Κουστόντιο, Σμιντ, Φέκα, στο κεντρικό άξονα Βότσα και Ούγκρινιτς. Μπροστά τους, τριάδα από τους Σνόουλι, Ροντρίγκες, Βάργκας και στην κορυφή ο Σερπφ. Το παιχνίδι περνούσε κυρίως από τα πόδια του Ούγκρινιτς που παίρνει πολλές μπάλες.

Σε αντίθεση με τον Βότσα που έχει περισσότερο ανασταλτικό ρόλο, ως αμυντικό χαφ. Τα πλάγια μπακ δεν βοήθησαν επιθετικά. Ειδικά ο Σβέγκλερ που πολλές φορές βρέθηκε με δύο παίκτες της Τουν στην πλευρά του. Αυτός που θέλει προσοχή είναι ο Ροντρίγκες που κινείται πολύ στους κενούς χώρους και χωρίς την μπάλα, όπως έγινε και στη φάση του 0-1.

Εξαιρετική κόντρα, θέματα στην άμυνα και το… τέρμα

Υποδειγματική αντεπίθεση με δύο πάσες στο 31' για την Λουκέρνη. Μετά την απόκρουση του Σάλβι, ο Κουστόντιο τροφοδότησε τον Ούγκρινιτς, αυτός έβγαλε την κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας της Τουν όπου κινήθηκε ταχύτατα ο Ροντρίγκεζ που πλάσαρε τον Φεβρ και έκανε το 0-1. Η μοναδική φάση στο ματς που η αντίπαλος του Ολυμπιακού έδειξε πώς θέλει προσοχή, γιατί έχει γρήγορους παίκτες και στην κόντρα μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη.

Στο 48' ο Σπίλμαν κινήθηκε λίγο αριστερά έξω από την περιοχή, η άμυνα της Λουκέρνης θέλησε να προσαρμοστεί επάνω του, εκείνος πέρασε την κάθετη πάσα για τον Φακινέτι που βρέθηκε σε θέση βολής, αμαρκάριστος, σούταρε, ο Σάλβι προσπάθησε να διώξει με το ένα χέρι, αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του, για το 1-1 της Τουν.

Πέντε λεπτά αργότερα, στο 53' και μετά από κακή απομάκρυνση της άμυνας της Λουκέρνης, η μπάλα στρώθηκε στον Χέντιγκερ που έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, από το ύψος του ημικυκλίου κι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σάλβι, για το 2-1.

Η Λουκέρνη θα μπορούσε να είχε δεχθεί και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις αλλά ο Τοσέτι που βρέθηκε αμαρκάριστος σε θέση βολής, σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σάλβι.

Τουν: Φεβρ, Γκλάρνερ, Φάτκιτς (65 ' Μπίγκλερ), Κάρλεν, Στίλχαρτ, Τοσέτι, Χέντιγκερ, Σπίλμαν (76' Σαλάνοβιτς), Σούτερ, Σόργκιτς (85' Ν. Φερέιρα).

Λουκέρνη: Σάλβι, Σβέγκλερ, Κουστόντιο (55' Λουσάο), Σμιντ, Φέκα (83' Ντεμασάι), Βότσα και Ούγκρινιτς, Σνόουλι, Ροντρίγκες (64' Γκβίλια), Βάργκας, Σερπφ.

Διαβάστε επίσης

Έντονη πίεση στη Λουκέρνη

Έντονη πίεση στη Λουκέρνη

Οι δύο ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές και ο… τελικός με την Λουγκάνο (04/08, 20:00) για την ομάδα του Βάιλερ.

Τουν - Λουκέρνη Live

Τουν - Λουκέρνη Live

Η Λουκέρνη αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Τουν για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Ελβετίας. Live στις 17:00 από το gavros.gr.