Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η μία συν μία αλλαγές της ευρωπαϊκής λίστας

Η μία συν μία αλλαγές της ευρωπαϊκής λίστας
Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018 - 00:10
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Οι προκριματικοί γύροι στα Κύπελλα Ευρώπης έχουν ξεκινήσει και ήδη διεξάγεται ο δεύτερος τόσο στο Champions League όσο και στο Europa League. Αλλά παράλληλα είναι και περίοδος μεταγραφών με το ρόστερ των ομάδων που μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να μεταβάλλονται συνεχώς.

Προσθήκες και μεταγραφές από τη μία, αποδεσμεύσεις και πωλήσεις από την άλλη. Κάτι που επηρεάζει και τις σχετικές λίστες που στέλνουν οι σύλλογοι στην UEFA. Τι ισχύει επί αυτού του θέματος;

Όπως αναφέρει το κεφάλαιο 42, παράγραφος 8 στην προκήρυξη για τη διοργάνωση του Europa League της σεζόν 2018-19, αλλά και το αντίστοιχο για το Champions League, οι σύλλογοι μπορούν να κάνουν δύο αλλαγές πριν από κάθε γύρο, μετά την αποστολή της λίστας για τα ματς του γύρου που συμμετέχουν.

Με μια σημαντική διαφορά. Η πρώτη αλλαγή επιτρέπεται ως τα μεσάνυχτα (ώρα κεντρικής Ευρώπης, μία τα ξημερώματα για την Ελλάδα) της παραμονής του αγώνα. Η δεύτερη μπορεί να γίνει μετά το πρώτο ματς και πριν από τη ρεβάνς, με τελευταία προθεσμία την παραμονή του ματς και τις ίδιες ώρες που προαναφέραμε για τις πρώτες αναμετρήσεις.

Διαβάστε επίσης

Το προφίλ της Λεγανές

Το προφίλ της Λεγανές

Η «ακτινογραφία» της ισπανικής ομάδας που δίνει το πρώτο, διεθνές φιλικό της ιστορίας της.

Στην Αθήνα η Λεγανές

Στην Αθήνα η Λεγανές

Η ισπανική ομάδα έφτασε λίγο μετά τις 20:30. Το βράδυ της Τετάρτης (01/08, 21:00) το φιλικό με τον Ολυμπιακό.