Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Η Λουκέρνη χρειάζεται ενίσχυση στα μετόπισθεν»

«Η Λουκέρνη χρειάζεται ενίσχυση στα μετόπισθεν»
Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 - 20:30

Τα πράγματα για την Λουκέρνη δεν έχουν πάει καλά στην εκκίνηση της σεζόν 2018-19. Έχει δεχθεί τουλάχιστον δύο γκολ σε κάθε ματς στο πρωτάθλημα (σ.σ.: κόντρα στην Γιούνγκ Μπόις δέχθηκε τρία), ενώ στην Ευρώπη τα πράγματα πήγαν ακόμα χειρότερα υπό την έννοια ότι δέχθηκε τέσσερα γκολ από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Ρόλαντ Σβέγκλερ, πρώην παίκτης της Λουκέρνης, με άρθρο του στην εφημερίδα «Luzerner Zeitung», ανάφερε ότι η ομάδα του πρέπει να ενισχυθεί άμεσα ειδικά στην άμυνα, όπου έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα στα πρώτα ματς της σεζόν.

Σχολιάζοντας πώς «Η έναρξη της σεζόν σίγουρα δεν είχε τα καλύτερα αποτελέσματα για τη Λουκέρνη. Αλλά πρέπει να δούμε ότι η ομάδα έχασε τον τερματοφύλακα Γιόνας Όμλιν και τον μέσο Χεκουράν Κριεζίου, δύο βασικούς παίκτες που πήγαν στη Βασιλεία και τη Ζυρίχη, αντίστοιχα.

Επιπλέον, έχει προστεθεί και ο... βραχνάς των τραυματισμών -συμπεριλαμβανομένων τριών κεντρικών αμυντικών. Ο Μάρβιν Σουλτς επέστρεψε στο γήπεδο εναντίον της Γιούνγκ Μπόις την Κυριακή, μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσία λόγω τραυματισμού. Ήταν η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού που είχε ως αποτέλεσμα να κάνει λάθη σε καίριες φάσεις, στην ήττα με 2-3.

Κατά τη γνώμη μου, η Λουκέρνη πρέπει επειγόντως να κάνει κάτι και να ενισχυθεί ανασταλτικά. Πάνω από δύο γκολ ανά αγώνα είναι πάρα πολλά και η Λουκέρνη δεν μπορεί να σκοράρει τρία γκολ σε κάθε παιχνίδι για να αντισταθμίσει τα αμυντικά της ζητήματα και τις αδυναμίες Οι αντίπαλοι έρχονται πολύ εύκολα στην περιοχή της και δημιουργούν ευκαιρίες.

Από αυτή την άποψη και με βάση όσα έχει δείξει η Λουκέρνη, η Γιούνγκ Μπόις ήταν τυχερή καθώς δεν είχε να αντιμετωπίσει μια ομάδα που κάνει πολλές και επικίνδυνες -για την αντίπαλη εστία- ευκαιρίες.

Η αμυντική γραμμή της Λουκέρνης με τον τερματοφύλακα Μίρκο Σάλβι δεν παρέχουν σε καμία περίπτωση ασφάλεια. Ο μόνος που κάνει καλά τη δουλειά του, αλλά και σωστά, είναι ο Σιμόν Γκρέθερ. Ακόμη και στο κεντρικό άξονα υπάρχουν κενά. Απουσιάζει ένας ηγέτης. Ο νεαρός Ιντρίζ Βότσα και ο Φίλιπ Ούγκρινιτς δεν μπορούν να ανταποκριθούν ακόμα σ’ αυτόν το ρόλο.

Χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα στο κέντρο της άμυνας, στο αριστερό άκρο, αλλά και στη θέση του αμυντικού μέσου. Η μαχητικότητα, το μυαλό και η ηγετική φυσιογνωμία του Κριεζίου, πρέπει να αντικατασταθούν επαρκώς. Στην επίθεση, ο αθλητικός συντονιστής Ρέμο Μέιερ έχει κάνει καλή δουλειά με την απόκτηση του Μπλέσινγκ Ελέκε. Είναι δυνατός, μπορεί να πατήσει περιοχή, να ανοίξει χώρους, να κρατήσεις μπάλες. Αλλά θα πρέπει να είναι προσεκτικός γιατί μπορεί να δέχεται εύκολα κάρτες.

Όσον αφορά στο ερώτημα εάν ο Ρενέ Βάιλερ είναι υπεύθυνος για το κακό ξεκίνημα; Κατά τη γνώμη μου, δεν μπορεί να κάνει πολλά, αν οι παίκτες που αποτελούν την αμυντική γραμμή της ομάδας, κάνουν μεμονωμένα λάθη».

Διαβάστε επίσης

«Κοντά στον Κάμπελ η Φροζινόνε»

«Κοντά στον Κάμπελ η Φροζινόνε»

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα ο Κοσταρικανός εξτρέμ, ο οποίος συνδέθηκε από Μέσα του εξωτερικού με τον Ολυμπιακό, βρίσκεται μία... ανάσα από την Φροζινόνε.