Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το προφίλ της Μίλαν

Το προφίλ της Μίλαν
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 - 14:30

Η Μίλαν που αρχικά ήταν να μείνει εκτός κυπέλλων Ευρώπης καθώς είχε τιμωρηθεί από την UEFA αλλά δικαιώθηκε στο CAS, κληρώθηκε από το δεύτερο γκρουπ να βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού. Η κορυφαία ιταλική ομάδα με τα 7 Champions League μπορεί να μην έχει την ίδια μεγάλη ομάδα με εκείνη του παρελθόντος, αλλά εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο μεγάλες ομάδες και φανέλες στην Ευρώπη. Φέτος έκανε δυνατές μεταγραφές και έχει βάλει ψηλά τον πήχη.

ΧΡΩΜΑΤΑ: Τα βασικά χρώματα της ιταλικής ομάδας είναι το κόκκινο και το μαύρο, γι’ αυτό και το προσωνύμιό της είναι «ροσονέρι».

ΠΑΛΜΑΡΕ: Το είπαμε και νωρίτερα. Η κορυφαία ιταλική ομάδα με τα 7 Champions League ή παλαιότερα Κύπελλο Πρωταθλητριών (1963, 1969, 1989, 1990, 1994, 2003 και 20007) και όχι μόνο. Ακόμα 5 φορές έχει κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (1989, 1990, 1994, 2003, 2007), δύο το Κύπελλο Κυπελλούχων (1968, 1973), 3 διηπειρωτικά κύπελλα (1969, 1989, 1990) και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2007). Επίσης, έχει 18 πρωταθλήματα Ιταλίας, το τελευταίο το 2011, 5 Κύπελλα Ιταλίας, 7 ιταλικά Σούπερ Καπ.

ΕΔΡΑ: Το φημισμένο «Σαν Σίρο» είναι το γήπεδο που αγωνίζεται η ιταλική ομάδα. Χωρητικότητας 80.000 θέσεων, κατασκευασμένο το 1926, αλλά έχουν γίνει τρεις φορές ανακαινίσεις με πιο πρόσφατη αυτή του 2016.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Τζενάρο Γκατούζο. Ο Ιταλός παλιός παίκτης της ιταλικής ομάδας σε ηλικία 39 ετών βρέθηκε μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Να αναλάβει τους ροσονέρι. Στο παρελθόν πέρασε από την Ελλάδα, καθώς είχε κοουτσάρει τον ΟΦΗ.

ΠΕΡΣΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ: Τερμάτισε στην 6η θέση με 64 βαθμούς, έχοντας πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της κατά τη διάρκεια της σεζόν. Έφτασε στον τελικό του Coppa Italia, αλλά δεν μπόρεσε να κοντράρει τη Γιουβέντους και ηττήθηκε με 4-0. Αποκλείστηκε από την Άρσεναλ στους «16» του Europa League.

ΦΕΤΟΣ: Με ήττα ξεκίνησε το Καμπιονάτο της σεζόν 2018/19 στο «Σάν Πάολο». Προηγήθηκε 2-0 της Νάπολι, αλλά οι «παρτενοπέι» με αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία 30 λεπτά έφτασαν στην ανατροπή και τη νίκη με 3-2. Νίκησε την Μπαρτσελόνα σε φιλικό στις ΗΠΑ, για το International Champions Cup.

ΑΣΤΕΡΙ: Γκονσάλο Ιγκουαϊν. Ο 30χρονος Αργεντινός επιθετικός αποκτήθηκε ως δανεικός από την Γιουβέντους με υποχρεωτική οψιόν αγοράς. Ο «Πιπίτα» που έχει αγωνιστεί ακόμα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Νάπολι στο παρελθόν θα κάνει τη διαφορά την επιθετική γραμμή των «ροσονέρι».

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΜΙΛΑΝ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ντοναρούμα Τζιανλουίτζι, Πλιζάρι, Ρέινα, Ντοναρούμα Αντόνιο

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Ρομανιόλι, Κάλνταρα, Μουσάκιο, Ζαπάτα, Σίμιτς, Στρίνιτς, Κόντι, Καλάμπρια, Αμπάτε

ΜΕΣΟΙ

Μπακαγιόκο, Μπίγλια, Μοντολίβο, Κεσιέ, Μποναβεντούρα, Μπερτολάτσι, Μάουρι, Λαξάλτ, Χαλίλοβιτς, Τσαλχάνογλου, Μπορίνι, Σούσο, Καστιγιέχο,

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Ιγκουαίν, Κουτρόνε

Διαβάστε επίσης

Στην Ινδία ο Μασάδο

Στην Ινδία ο Μασάδο

Ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού ανακοινώθηκε από την Μουμπάι, ομάδα από το ινδικό πρωτάθλημα.

«Αποκλειστήκαμε από μία δυνατή ομάδα»

«Αποκλειστήκαμε από μία δυνατή ομάδα»

Ο επιθετικός της Μπέρνλι, Σαμ Βόουκς τόνισε ότι η ομάδα του αποχαιρετάει με ψηλά το κεφάλι την Ευρώπη, καθώς αναμετρήθηκε με ένα σύλλογο που συνήθως παίζει στο Champions League, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.