Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Την «πάτησε» στο φινάλε... (vid)

Την «πάτησε» στο φινάλε... (vid)
Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 - 21:16

Δύο βαθμούς ακόμα «έχασε» η Μίλαν το απόγευμα της Κυριακής, στην έδρα της, κόντρα στην Αταλάντα. Και λέμε έχασε διότι στο ματς το σκορ ήταν 2-1 για τους «ροσονέρι» ως τις καθυστερήσεις. Εκεί, όμως, οι «ροσονέρι» δεν έδειξαν ψυχραιμία. Αποτέλεσμα να δεχθούν το δεύτερο γκολ στο 90'+1 και το ματς να τελειώσει τελικά ισόπαλο 2-2. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού έχασε άλλους δύο πόντους στην έδρα της και παραμένει χαμηλά στη βαθμολογία, έχοντας μόλις 5 πόντους μετά από τέσσερα ματς.

Το σύστημα του Γκατούζο και ο αιφνιδιασμός

Ο τεχνικός της Μίλαν επέλεξε 4-3-3 για το αρχικό σχήμα των «ροσονέρι». Στο τέρμα ο Ντοναρούμα, στην άμυνα τους Καλάμπρια, Μουσάκιο, Ρομανιόλι και Ροντρίγκες, στο κέντρο τους Μπίγλια, Κέσιε και Μποναβεντούρα και πιο προωθημένος τους Σούσο και Τσαλχάνογλου, πίσω από τον Ιγκουαΐν. Ο «Πιπίτα» είναι σκόρερ «killer» και το έδειξε με το… καλημέρα στο ματς. Μόλις στο 2ο λεπτό βρήκε δίχτυα, με σουτ στην κίνηση κι έκανε το 1-0.

Η Μίλαν «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχε τον έλεγχο του ματς. Στο 20' πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Μποναβεντούρα, αλλά ήταν σε αντικανονική θέση, ενώ ο ίδιος στο 39' είχε δοκάρι, με τον Κεσιέ να μην μπορεί να σκοράρει την εξέλιξη της φάσης. Το μοναδικό για την Αταλάντα ήταν η φάση του 32' όπου ο Πάσαλιτς δεν βρήκε την μπάλα, από καλή θέση.

Ρίσκαρε η Αταλάντα, έλειψε το καθαρό μυαλό στη Μίλαν

Η Αταλάντα ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με δύο αλλαγές. Στο ματς και Ζαπάτα και Ριγκόνι. Έδωσαν πνοή στην επίθεση, οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο επικίνδυνοι. Με τον πρώτο να φτιάχνει το 1-1 για τον Γκόμες. Γρήγορη απάντηση (53') στην επανάληψη και το ματς στην ισοπαλία. Αλλά η ομάδα του Γκατούζο δεν είχε πει τη δική της… λέξη. Πριν περάσει ένα τρίλεπτο από το τέρμα της Αταλάντα οι «ροσονέρι» σκόραραν ξανά σε μια φάση που ο Μποναβεντούρα έπιασε στον ύπνο την άμυνα των φιλοξενούμενων για το 2-1 (61').

Η Μίλαν είχε μια-δύο ακόμα καλές στιγμές για να σκοράρει, με πιο μεγάλη εκείνη στο 69'. Όλα αυτά ως το 80ό λεπτό. Στη συνέχεια η Αταλάντα ρίσκαρε, πίεσε και κατάφερε στο τέλος να σκοράρει και να πάρει το βαθμό. Στο 88' ο Ροντρίγκεζ πρόλαβε πάνω στη γραμμή να κόψει την μπάλα στο σουτ του Ντερούν, αλλά στο 90'+1 ο Ριγκόνι σε φάση διαρκείας «νίκησε» τον Ντοναρούμα και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Θυμηθείτε τη live περιγραφή του ματς στο gavros.gr.

Μίλαν: Τζ. Ντοναρούμα, Καλάμπρια (67' Αμπάτε), Μουσάκιο, Ρομανιόλι, Ροντρίγκεζ, Κεσιέ, Μπίγλια, Μποναβεντούρα (74' Μπακαγιόκο), Σούσο, Τσαλχάνογλου (85' Καστιγιέχο), Ιγκουαΐν.

Αταλάντα: Γκολίνι, Μασιέλο, Παλομίνο, Τολόι, Γκόσενς (76' Ίλιτσιτς), Φρέουλερ, Ντερούν, Καστάν, Γκόμες, Μπάροου (46' Ζαπάτα), Πάσαλιτς (46' Ριγκόνι).

Διαβάστε επίσης

Πήρε βαθμό λόγω αποβολής! (vid)

Πήρε βαθμό λόγω αποβολής! (vid)

Η Μπέτις 2-2 με την Μπιλμπάο στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», με δύο γκολ στο β’ ημίχρονο όταν η Αθλέτικ έμεινε με 10 παίκτες.

Πρόκριση με... προπόνηση

Πρόκριση με... προπόνηση

Η Ντουντελάνζ νίκησε 7-1 στο… ρελαντί την ερασιτεχνική Κέλεν και πέρασε στους «16» του κυπέλλου Λουξεμβούργου.