Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Κάθε επίθεση της έμοιαζε με κίνηση σε παιχνίδι σκάκι»

«Κάθε επίθεση της έμοιαζε με κίνηση σε παιχνίδι σκάκι»
Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018 - 10:38

Η Ντουντελάνζ το απόγευμα της Κυριακής συνέτριψε, εκτός έδρας, την ουραγό του πρωταθλήματος Ρούμελανζ με 9-2! Ένα αστρονομικό σκορ που δείχνει και την τεράστια διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Σε ένα ματς που όλα είχαν τελειώσει από νωρίς. Με την αντίπαλο του Ολυμπιακού να έχει βάλει τρία γκολ ως τα μισά του πρώτου ημιχρόνου.

Η εφημερίδα Luxemburger Wort έδωσε την προέκταση του ματς αυτού, κάνοντας ανάλυση για το ματς της Ντουντελάνζ με τον τίτλο: «Κάθε επίθεση έμοιαζε με κίνηση σε παιχνίδι σκάκι». Εξηγώντας πώς ήταν τόσο σωστά δομημένο το παιχνίδι της αντιπάλου του Ολυμπιακού. Με τη σημαντική σημείωσε ότι η Ρούμελανζ δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να ακολουθήσει την ταχύτητα του παιχνιδιού της ομάδας του Ντίνου Τόπμελερ.

Σε πολλές στιγμές φάνηκε λες και οι δύο ομάδες είχαν διαφορά φάσεις στο παιχνίδι τους. Οι παίκτες της Ρούμελανζ δεν μπορούσαν να προλάβουν εκείνους της Ντουντελάνζ! Με τη συνεχή κίνηση των παικτών της, αποσυντόνισαν τις γραμμές της Ρούμελανζ που δεν είχαν σε κανένα σημείο συνοχή και ήταν εκτός... αγώνα από το πρώτο λεπτό. Έτσι ήρθαν και αυτά τα εννέα γκολ!

Με τους παίκτες της Ντουντελάνζ να κάνουν γρήγορους συνδυασμούς, να παίξουν πολύ πιο γρήγορα από τον αντίπαλό τους, με μεθοδικότητα και κάνοντας σωστές κινήσεις. Λες και ήταν μια παρτίδα σκάκι και οι παίκτες της Ντουντελάνζ ήξεραν ανά πάσα στιγμή τι έπρεπε να κάνουν, ενώ εκείνη της Ρούμελανζ είχαν πρόβλημα ακόμα και στη σκέψη!

Όσον αφορά στον παίκτη που είχε μεγάλη επίδραση στο ματς, αυτός ήταν Νικολάς Περές. Δεν ήταν μονάχα ότι σημείωσε τέσσερα γκολ. Αλλά πώς είχε ενεργό ρόλο και στο κομμάτι της ανάπτυξης και της δημιουργίας φάσεων. Από κοντά ήταν άλλοι δύο παίκτες. Ο Έντισον Γιορντάνοφ και ο Ζουλιέν Φοστιέ.

Ο πρώτος έκανε πολύ καλή δουλειά στη δεξιά πτέρυγα, ενώ βοήθησε και ανασταλτικά σε όλο το ματς. Ο δεύτερος έκανε μεγάλη δουλειά με την μπάλα στα πόδια του, μοιράζοντάς την σωστά, ενώ και ανασταλτικά ήταν αυτός που δεν άφηνε την μπάλα να περάσει!

Διαβάστε επίσης

«Δεν θα ρισκάρουμε με τον Μέσι»

«Δεν θα ρισκάρουμε με τον Μέσι»

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει στην αποστολή της Μπαρτσελόνα για το ματς με την Ίντερ τον Αργεντινό, αλλά περιμένει το ιατρικό επιτελείο των Καταλανών.

Αντίπαλος η Φόλα

Αντίπαλος η Φόλα

Με ομάδα από την πρώτη κατηγορία κληρώθηκε η Ντουντελάνζ στους «16» του κυπέλλου στο Λουξεμβούργο.

«Στη Μίλαν ο Αρσέν Βενγκέρ»

«Στη Μίλαν ο Αρσέν Βενγκέρ»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της France Football ο Αλσάτος τεχνικός έχει έρθει σε συμφωνία για να αναλάβει τον πάγκο των «ροσονέρι».