Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξεκάθαρο προβάδισμα για την Άρσεναλ! (vids)

Ξεκάθαρο προβάδισμα για την Άρσεναλ! (vids)
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 - 00:00

Απολαυστικές ήταν οι πρώτες «μάχες» της προημιτελικής φάσης του Europa League, με 12 γκολ να σημειώνονται στα πρώτα 4 ματς αυτής της φάσης της διοργάνωσης.

Στο πιο ενδιαφέρον ζευγάρι, η Άρσεναλ πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης έπειτα από τη νίκη της με 2-0 κόντρα στην Νάπολι. Οι «κανονιέρηδες» επέστρεψαν στις καλές εμφανίσεις και με τέρματα των Ράμσεϊ στο 15’ και το αυτογκόλ του Κουλιμπαλί στο 25’ έκαναν σημαντικό βήμα για τα ημιτελικά.

Άρσεναλ: Τσεχ, Νάιλς, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κολάσινατς, Τορέιρα (77' Ελνένι), Ράμσεϊ, Οζίλ (67' Μχιταριάν), Λακαζέτ (67' Ιβόμπι), Ομπαμεγιάνγκ.

Νάπολι: Μερετ, Χισάι, Μαξίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί, Καγιεχόν, Αλαν, Φαμπιάν Ρουίθ (83' Ουνάς), Ζιελίνσκι, Ινσίνιε (83' Γιουνές), Μέρτενς (66' Μίλικ).

Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στη φάση των «4» της διοργάνωσης έχει επίσης και η Βαλένθια, η οποία επικράτησε με 3-1 της Βιγιαρεάλ εκτός έδρας στον ισπανικό «εμφύλιο». Μάλιστα, οι «νυχτερίδες» «καθάρισαν» το ματς με δύο γκολ στις καθυστερήσεις για το τελικό 3-1. Το σκορ είχε ανοίξει στο 6’ ο Γκουέντες, με τον Καθόρλα στο 36’ να ισοφαρίζει προσωρινά σε 1-1. Στο 90+1’ ο Βας και στο 90+3’ και πάλι ο Γκουέντες έδωσαν μεγάλη νίκη για την ομάδα τους.

Βιγιαρεάλ: Αντρές, Αλβαρο, Βίκτορ Ρουίθ, Κιντιγιά, Μάριο (87' Πεδράθα), Κάσερες (72' Μορλάνες), Καθόρλα, Ιμπόρα (67' Μπάκα), Φορνάλς, Τσουκβουέζε, Ζεράρ

Βαλένθια: Νέτο, Γκάμπριελ, Γκαράι, Γκαγιά, Ρονκάλια, (58' Πιτσίνι) Βας, Παρέχο, Φεράν Τόρες (61' Κοκλάν), Γκουέντες, Ροντρίγκο, Γκαμεϊρό (69' Τσερίσεβ).

Καθοριστικό βήμα για την επόμενη φάση της διοργάνωσης έκανε και η Μπενφίκα, η οποία επικράτησε με 4-2 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι οι Γερμανοί έπαιζαν με 10 παίκτες από πολύ νωρίς στο ματς, λόγω αποβολής του Ν’ Ντικά στο 20’. Ο Ζοάο Φέλιξ στο 21’ έκανε το 1-0, με τον Γιόβιτς στο 40’ να ισοφαρίζει. Στο 43’ και πάλι ο Ζοάο Φέλιξ «έγραψε» το 2-1. Στο 50’ σκόραρε ο Ντίας, ενώ στο 54’ και πάλι ο Φέλιξ έκανε το 4-1. Οι Γερμανοί μείωσαν στο 72’ με τον πρώην «ερυθρόλευκο» Πασιέντσια για το τελικό 4-2.

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Κορσιά (66’ Πίτσι), Ζαρντέλ, Ρουμπέν Ντίας, Γκριμάλντο, Σάμαρης (85’ Ζίβκοβιτς), Φέισα, Ζέντσον Φερνάντες, Σίλβα (60’ Σεφέροβιτς), Σέρβι, Ζοάο Φέλιξ

Άιντραχτ: Τραπ, Ντα Κόστα, Άμπραχαμ, Χίντερεγκερ, Εντικά, Κόστιτς, Χασέμπε, Φερνάντες, Ρόντε (85’ Γκατσίνοβιτς), Ρέμπιτς (68’ Πασιένσια), Γιόκιτς (60’ Ντε Γκουζμάν)

Τέλος, η Τσέλσι τα βρήκε… σκούρα κόντρα στην Σλάβια Πράγας, ωστόσο, πήρε τη νίκη με 1-0 με γκολ του Αλόνσο στο 86’ της αναμέτρησης.

Σλάβια Πράγας: Κολάρ, Κουφάλ, Νγκαντεού- Νγκατζουί, Ντέλι, Μπορίλ, Τραορέ, Κραλ, Μασοπούστ (74’ Χουσμπάουερ), Σέφτσκι, Στοχ (64’), Ολαγίνκα (82’ Φαν Μπιούρεν).

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Κόβασιτς (68’ Καντέ), Ζορζίνιο, Μπάρκλεϊ (75’ Λόφτους Τσικ), Πέδρο (59’ Αζάρ), Ζιρού, Γουίλιαν

Διαβάστε επίσης

Δύο γκολ από τον Σεμπά! (vids)

Δύο γκολ από τον Σεμπά! (vids)

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού σκόραρε και τα δύο τέρματα της Αλ Σαμπάμπ, στη νίκη με 2-1 κόντρα στην Αλ Μπατίν.