Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ανατροπή του αιώνα! (vids, pics)

Η ανατροπή του αιώνα! (vids, pics)
Τρίτη, 7 Μαΐου 2019 - 23:58

Έγραψε ιστορία, ξανά, η Λίβερπουλ! Οι «κόκκινοι» σε ένα φανταστικό παιχνίδι στο «Άνφιλντ» κόντρα στην Μπαρτσελόνα ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ στο πρώτο παιχνίδι (3-0 στο «Καμπ Νόου») και με νίκη 4-0 πανηγύρισαν μία μυθική, ιστορική πρόκριση στον τελικό του Champions League.

Οι Βρετανοί παρά τις πολύ σημαντικές τους απουσίες, των Σαλάχ και Φιρμίνιο, έδειξαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ότι με τον κόσμο στο πλευρό τους θα τα έδιναν όλα για την ανατροπή του αιώνα… Την οποία τελικά πέτυχαν, προσθέτοντας μία ιστορική ημέρα στην ιστορία του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Ο Οριγκί στο 7’ έκανε το 1-0 για την Λίβερπουλ, με τον Βαινάλντουμ μέσα σε 2 λεπτά να ισοφαρίζει το σκορ της αναμέτρησης στο 54’ και στο 56’ κάνοντας το 3-0.

Το «χρυσό» γκολ της τεράστιας πρόκρισης της Λίβερπουλ πέτυχε και πάλι ο Οριγκί στο 79’ «σφραγίζοντας» ένα ακόμη έπος της βρετανικής ομάδας.

Οι «μπλαουγκράνα» παρουσιάστηκαν «υπνωτισμένοι» στον αγωνιστικό χώρο του «Άνφιλντ» και δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν σε καμία περίπτωση την Λίβερπουλ. Πάντως, είχαν και εκείνοι αρκετές ευκαιρίες να σκοράρουν, ωστόσο, ο Άλισον όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί για να σταματήσει τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του.

Η Λίβερπουλ, λοιπόν, έτσι βρίσκεται για 2η σερί χρονιά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, περιμένοντας να μάθει τον αντίπαλό της από την επαναληπτική αναμέτρηση του Άγιαξ κόντρα στην Τότεναμ, με το προβάδισμα να το έχουν οι Ολλανδοί μετά το 1-0 στην έδρα των Άγγλων.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (46’ Βαϊνάλντουμ), Μίλνερ, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Σακίρι (90’ Στάριτζ), Οριγκί (85’ Γκόμεζ), Μανέ.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Βιντάλ (75’ Άρτουρ), Ράκιτιτς (80’ Μάλκομ), Μέσι, Σουάρεζ, Κουτίνιο (60’ Σεμέντο).

Διαβάστε επίσης

ΕΠΟΣ για την Τότεναμ! (vid)

ΕΠΟΣ για την Τότεναμ! (vid)

Τι ζήσαμε πάλι! Οι Άγγλοι, με γκολ του Μόουρα στην «εκπνοή» (90’+6), νίκησαν 3-2 τον Άξιαξ και πέρασαν στον τελικό του Champions League!