Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΠΟΣ για την Τότεναμ! (vid)

ΕΠΟΣ για την Τότεναμ! (vid)
Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019 - 00:05

Τι ζήσαμε πάλι! Η Τότεναμ στον τελικό του Champions League. Με γκολ του Λούκας Μόουρα στην «εκπνοή» (90’+6), το τρίτο προσωπικό του, οι Άγγλοι νίκησαν 3-2 τον Άξιαξ και πέρασαν στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης!

Απίστευτο, πραγματικά. ΕΠΟΣ για την Τότεναμ! Θρίαμβος!

Μπορεί ο «Αίαντας» να κρατούσε γερά το εισιτήριο στα χέρια του και, συγκεκριμένα, μέχρι το 90’+5, ωστόσο ο Μόουρα δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Την… τρίτη και τελευταία του λέξη, δηλαδή. Πέτυχε χατ τρικ και έφερε… τούμπα τον δεύτερο ημιτελικό του θεσμού, την ώρα που η «Johan Cruyff Arena» είχε πάρει… φωτιά από πανηγυρισμούς!

Στον τελικό, λοιπόν, η φανταστική Τότεναμ του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, η οποία θα διεκδικήσει το βαρύτιμο ευρωπαϊκό κόντρα στην Λίβερπουλ.

Ο Άγιαξ προηγήθηκε με 2-0 από το πρώτο ημίχρονο, με γκολ των Ντε Λιχτ (5’) και Ζιγιές (35’). Όμως, στο δεύτερο μέρος τα «σπιρούνια» πάτησαν δυνατά το… γκάζι και με τρία γκολ του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ, πέτυχαν την μυθική ανατροπή και έκλεισαν «ραντεβού» με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ!

Άγιαξ: Ονάνα, Μαζραουί, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Σένε (60’ Φέλτμαν), Φαν Ντε Μπέεκ (90’ Μαγκαγιάν), Ντε Γιονγκ, Ζίγιεχ, Τάντιτς, Ντόλμπεργκ (67’ Σινκγκράβεν).

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ (81’ Λαμέλα), Ρόουζ (82’ Ντέιβις), Αλτερβάιρελντ, Bερτόνγκεν, Σον, Γουανιάμα (46’ Γιορέντε), Σισοκό, Aλι, Ερικσεν, Μόουρα.

Διαβάστε επίσης

Η ανατροπή του αιώνα! (vids, pics)

Η ανατροπή του αιώνα! (vids, pics)

Συγκλονιστική Λίβερπουλ επικράτησε με 4-0 της Μπαρτσελόνα, ανατρέποντας το εις βάρος της 3-0 στον πρώτο αγώνα στο «Καμπ Νόου» και πανηγυρίζοντας μία μυθική, ιστορική πρόκριση στον τελικό του Champions League.