Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρίαμβος και ευρωπαϊκό για την Τσέλσι!

Θρίαμβος και ευρωπαϊκό για την Τσέλσι!
Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019 - 23:55

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε τον τελικό του Europa League στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν η Τσέλσι. Οι Λονδρέζοι διέλυσαν με 4-1 την Άρσεναλ. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι ήταν ο Εντέν Αζάρ που πέτυχε δύο τέρματα.

Και τα πέντε γκολ μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να μην έχουν τεράστια φάση στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Στη επανάληψη όμως έγιναν πράγματα και θάματα.

Το σκορ άνοιξε στο 49' ο Ζιρού με μια εξαιρετική κεφαλιά για να έρθει στη συνέχεια ο Πέδρο στο 60' να κάνει δύο τα τέρματα της διαφοράς. Ο ίδιος παίκτης κέρδισε πέναλτι τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Αζάρ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0. Ο Ιβόμπι λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο με ένα τρομερό βολέ εκτός περιοχής μείωσε σε 3-1 για να δώσει νέο ενδιαφέρον αλλά τρία λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο τέρμα του Αζάρ για να σφραγίσει την υπόθεση κούπα για την Τσέλσι.

Τσέλσι: Αρινθαμπαλάγκα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Λουίζ, Έμερσον, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβασιτς (76’ Μπάρκλεϊ), Πέδρο (71’ Γουίλιαν), Ζιρού, Αζάρ (89’ Ζαπακόστα).

Άρσεναλ: Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ (66’ Γκουεντούζι), Κολάσινατς, Τσάκα, Τορέιρα (66’ Ιβόμπι), Μάιτλαντ-Νάιλς, Οζίλ (77’ Γουίλοκ), Ομπαμεγιάνκ, Λακαζέτ.

Διαβάστε επίσης