Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στην κορυφή της Ευρώπης η Λίβερπουλ! (vid)

Στην κορυφή της Ευρώπης η Λίβερπουλ! (vid)
Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019 - 00:00

Το άξιζε και το πήρε! Η Λίβερπουλ κατέκτησε για 6η φορά στην ιστορία της το Champions League, γράφοντας ιστορία.

Οι «κόκκινοι» στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης επικράτησαν με 2-0 της Τότεναμ και πλέον βρίσκονται ξανά μετά το 2005 στην κορυφή της Ευρώπης.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μετά την επική ανατροπή στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κόντρα στην Μπαρτσελόνα δεν γινόταν να χάσει το τρόπαιο και τη φετινή χρονιά.

Η παρέα του Μοχάμεντ Σαλάχ είχε φτάσει και την περυσινή σεζόν στην πηγή, ωστόσο, δεν είχε καταφέρει να πιει νερό, κάτι το οποίο κατάφερε με την αξία της τη φετινή σεζόν.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι του τελικού, ο οποίος έγινε στο «Μετροπολιτάνο» στην Ισπανία μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 2’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σαλάχ. Στο 87’ η Λίβερπουλ σφράγισε τη νίκη της με το πολύ ωραίο σουτ του Οριγκί, κάνοντας το 2-0 και πανηγυρίζοντας ξανά την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Η Τότεναμ από την πλευρά της τα έδωσε όλα, είχε αρκετές ευκαιρίες κυρίως με τον Σον να σκοράρει, ωστόσο, ο Άλισον ήταν εκεί κάθε φορά που χρειάστηκε, μην αφήνοντας να παραβιαστεί η εστία της Λίβερπουλ.

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ. Βερτόνγκεν, Ρόουζ, Σισοκό (74’ Ντάιερ), Γουίνκς (66’ Μόουρα), Άλι (81’ Γιορέντε), Έρικσεν, Σον, Κέιν.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (62’ Μίλνερ), Σαλάχ, Φιρμίνο (58’ Οριγκί), Μανέ (90’ Γκόμεζ).

Διαβάστε επίσης

Συνεχάρη τους «κόκκινους» ο Καρεμπέ! (pics)

Συνεχάρη τους «κόκκινους» ο Καρεμπέ! (pics)

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού βρέθηκε στο «Μετροπολιτάνο» στον τελικό του Champions League και έδωσε τα συγχαρητήριά του στην Λίβερπουλ για την κατάκτηση του τροπαίου.