Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το πήρε ξανά η Σεβίλλη!

Το πήρε ξανά η Σεβίλλη!
Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 - 23:59

Για τέταρτη φορά στην ιστορία της κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ η Σεβίλλη! Η ομάδα του Γιούλεν Λοπετέγκι τα κατάφερε ξανά κόντρα σε έναν τεράστιο αντίπαλο την Ίντερ.

Συναρπαστικός σε ρυθμό και εξέλιξη ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ για τη σεζόν 2019-2020. Ίντερ και Σεβίλλη, Ιταλοί και Ισπανοί, κοντραρίστηκαν με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο. Από την μια πλευρά η πολυνίκης του θεσμού Σεβίλλη και από την άλλη η σπουδαία ίντερ του Λουκάκου και του Λαουτάρο.

Στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης η Ίντερ πήρε προβάδισμα επί της Σεβίλλης! Ο Λουκάκου αφού πέρασε τον Ντιέγκο Κάρλος, ανατράπηκε, κέρδισε το πέναλτι και από τη βούλα ο Βέλγος έκανε το 1-0.

Απτόητη από το γρήγορο γκολ-πέναλτι του Λουκάκου, η Σεβίλλη απάντησε σχεδόν αμέσως με όμορφη κεφαλιά-ψαράκι του Ντε Γιονγκ στο 12’!

Στο 33’, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπανέγα, ο Ντε Γιόνγκ, ξανά, με υπέροχη ψιλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χαντάνοβιτς.
Άμεση απάντηση από την Ίντερ, τρία λεπτά αργότερα, όπου με εκτέλεση φάουλ του Μπρόζοβιτς, ο Γοδίν ισοφάρισε για λογαριασμό των Ιταλών!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός συνέχισε να είναι υψηλός.Στο 74’, οι Ισπανοί πήραν προβάδισμα για την κατάκτηση ενός ακόμα Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ντιέγκο Κάρλος έπιασε «ψαλιδάκι» μέσα στην περιοχή και μετά την αποτυχία του Λουκάκου να διώξει έγραψε το 3-2 στο 74’.

Αντιστροφή ρόλων μιας και στο πρώτο ημίχρονο ο Λουκάκου είχε εκμεταλλευτεί το λάθος του Κάρλος και είχε κερδίσει το πέναλτι!

Η ομάδα του Κόντε έκανε δυο μεγάλες ευκαιρίες στο 82’ και στο 90’ αλλά η άμυνα της Σεβίλλης αντέδρασε σωστά έστω και την τελευταία στιγμή.

Το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης βρήκε τους Ισπανούς να πανηγυρίζουν μι ακόμη κατάκτηση Γιουρόπα Λιγκ. Το αξίζουν…

Διαβάστε επίσης