Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η... χειρότερη Μπάγερν των τελευταίων ετών!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η... χειρότερη Μπάγερν των τελευταίων ετών!
Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020 - 23:53

Την κατάκτηση του Champions League, του έκτου τροπαίου στην ιστορία της, πανηγυρίζει η Μπάγερν Μονάχου, η οποία στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, στη Λισαβόνα, νίκησε 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν.

Το παιχνίδι δεν ήταν αυτό που περίμενε όλος ο κόσμος, αλλά όπως και να ‘χει, η γερμανική ομάδα επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της.

Σκόρερ του μοναδικού τέρματος που έκρινε τον τελικό ήταν ο Κομάν στο 59’ με κεφαλιά από σέντρα του Κίμιχ.

Ο Λεβαντόφσκι είχε δοκάρι στο 22’, λίγο νωρίτερα ο Νεϊμάρ, στις λιγοστές φορές που φάνηκε στο παιχνίδι, είχε μεγάλη ευκαιρία αλλά νικήθηκε από τον Νόιερ. Ο Γερμανός τερματοφύλακας έκανε μεγάλη επέμβαση και στο 70’ στο πλασέ του Μαρκίνιος.

Κάπως έτσι, η... χειρότερη Μπάγερν των τελευταίων ετών πήρε το φετινό Champions League, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν, με διαφορά, η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Και με τη... βούλα.

Παρί Σεν Ζερμέν: Νάβας, Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ (80’ λ. τρ. Κουρζαβά), Μαρκίνιος, Παρέδες (65’ Βεράτι), Ερέρα (71’ Ντράξλερ), Ντι Μαρία (80’ Τσούπο Μότινγκ), Νεϊμάρ, Εμπαπέ.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (25’ λ. τρ. Σίλε), Αλάμπα, Ντέιβις, Τιάγκο (86’ Τολισό), Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (68’ Κουτίνιο), Μίλερ, Κομάν (68’ Πέρισιτς), Λεβαντόφσκι.

Διαβάστε επίσης