Ντουντούκα
Έλα πελάτη, παραδέξου το, καλά περάσαμε...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Μεγάλες ζημιές ανακοίνωσε η Άρσεναλ…

Μεγάλες ζημιές ανακοίνωσε η Άρσεναλ…
Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021 - 12:18

Οικονομικά θέματα και μεγάλες ζημιές, για το περασμένο οικονομικό έτος, αντιμετωπίζει η Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» χτυπήθηκαν σκληρά, από τον κορονοϊό και τις οικονομικές επιπτώσεις αυτού. Όπως, άλλωστε, οι περισσότερες ομάδες, στον πλανήτη, οι οποίες είδαν τα έσοδά τους να μειώνονται αισθητά, και τα έξοδα, φυσικά, να συνεχίζονται κανονικά.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η πανδημία έχει επηρεάσει οικονομικά όλο τον πλανήτη, η Άρσεναλ δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη. Ανακοίνωσε, λοιπόν, πως οι απώλειες της λόγω του κορονοϊού, έφτασαν τα 65,97 εκ. ευρώ, έχοντας μείωση εσόδων κατά 31,4 εκ. ευρώ! Σημαντικά ποσά, αν μη τι άλλο, για τους «κανονιέρηδες», οι οποίοι δεν περνούν και την καλύτερη περίοδό τους, οικονομικά. Η απομάκρυνση του Ουνάι Έμερι και των συνεργατών του και η αντικατάσταση τους από τον Μικέλ Αρτέτα και το επιτελείο του, μονάχα κόστισε στην ομάδα του Λονδίνου περί τα 12 εκ ευρώ…

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Άρσεναλ αναγκάστηκε να ζητήσει δάνειο ύψους 139 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα της Αγγλίας για να πληρώσουν χρέη που αφορούν το «Emirates Stadium».

Διαβάστε επίσης