Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σίμον Κιάερ: Έσωσε τον Έρικσεν και έγινε ο ήρωας του Euro! (video)

Σίμον Κιάερ: Έσωσε τον Έρικσεν και έγινε ο ήρωας του Euro! (video)
Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 - 20:11

Ήταν 19:40 περίπου, όταν ο 29χρονος Δανός χαφ της Ίντερ έπεσε αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο, παγώνοντας συμπαίκτες, αντιπάλους, φιλάθλους και όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Κανείς δεν ήξερε πως να αντιδράσει στα πρώτα δευτερόλεπτα, εκτός από τον αρχηγό της Δανίας, Σίμον Κιάερ.

Με δύναμη ψυχής πλησιάζει τον Έρικσεν που είχε πέσει με το πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο, του ανοίγει το στόμα, κρατάει τη γλώσσα του με το ένα χέρι και με το άλλο του κάνει μασάζ στο στήθος.

Αυτά τα δευτερόλεπτα ήταν τα πιο καθοριστικά για τη σωτηρία του διεθνούς άσου, καθώς μπόρεσε να κρατηθεί ζωντανός στο διάστημα που δεν είχε ούτε σφυγμό, ούτε αναπνοή.

«Η εκπαίδευση πάνω στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, η εκπαίδευση είναι υποχρέωση όλων μας. Είτε είναι γιατροί, είτε όχι» τόνισε ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ Χρήστος Θέος.

Ο Σίμον Κιάερ, δε σταμάτησε εκεί. Συνέχισε να αποδεικνύει, γιατί είναι επάξια ο αρχηγός της Εθνικής Δανίας, πρωταγωνιστώντας σε μια φωτογραφία που γίνεται viral.

Μάζεψε τους συμπαίκτες του, για να σταθούν γύρω από τον Έρικσεν στη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του. Τους κάλεσε να δημιουργήσουν μια ασπίδα προστασίας γύρω του, προκειμένου να αφήσουν τους γιατρούς να κάνουν τη δουλειά τους, μακριά από τις κάμερες και τους φωτογράφους που προσπαθούσαν να απαθανατίσουν τις στιγμές.

Και ήταν αυτός που σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος. Ο άνθρωπος που συγκράτησε τη σύζυγο του Έρικσεν την ώρα που προσπαθούσε να τον πλησιάσει. Την πήρε αγκαλιά. Της μίλησε. Της έδωσε κουράγιο. Οι εικόνες αυτές αποτυπώνουν το μεγαλείο του ανθρώπου.

Στιγμές που ανατριχιάζουν όλο τον πλανήτη. Στιγμές που το ποδόσφαιρο περνά σε δεύτερη μοίρα. To Euro 2020 έχει ήδη έναν νικητή και έναν ήρωα.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης