Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Euro 2020: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο τελικό! (video)

Euro 2020: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο τελικό! (video)
Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021 - 14:20

Λίγες ώρες έμειναν για τον τελικό του Euro, καθώς στις 22.00 το βράδυ η Αγγλία και η Ιταλία μονομαχούν στο Wembley για την κατάκτηση του τροπαίου. Και στις δύο ομάδες υπάρχει αισιοδοξία, ενώ οι φίλαθλοι δίνουν το δικό τους χρώμα στη διοργάνωση.

Οι Άγγλοι βιώνουν ένα παραλήρημα. Ποτέ ξανά τα τελευταία 55 χρόνια δεν έφτασαν τόσο κοντά στην κατάκτηση ενός τροπαίου σε μεγάλη διοργάνωση. Στον αποψινό τελικό του Euro απέναντι στην Ιταλία στο Wembley το ποδόσφαιρο ετοιμάζεται να επιστρέψει σπίτι του, όπως στους ίδιους αρέσει να λένε, και φροντίζουν να το κάνουν σαφές σε όσους πλησιάζουν τις βρετανικές ακτές από το στενό της Μάγχης.

Η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έστειλαν επιστολές στην ομάδα ευχόμενοι καλή επιτυχία. Και ο κόσμος αποθέωσε την αποστολή μετά την τελευταία προπόνηση. Μετά το Μουντιάλ του 1966 η Αγγλία δεν έχει κατακτήσει άλλο τρόπαιο, δεν έχει παίξει καν σε άλλο τελικό.

Οι Ιταλοί παίζουν για 10η φορά σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης, όμως το Euro το έχουν σηκώσει μόνο μία. Το μακρινό 1968. Και η δική τους δίψα είναι μεγάλη. Κι η πρόκληση μεγαλύτερη, αφού πρέπει να νικήσουν μέσα στην έδρα του αντιπάλου τους.

Το Wembley θα υποστηρίζει φανατικά την Αγγλία, όμως όλοι οι Σκωτσέζοι θα είναι με το πλευρό των Ατζούρι. Δεν αντέχουν να ακούνε τους Άγγλους να καυχώνται για μια κούπα και καλούν τον Μαντσίνι να τους σώσει.

Η μόνη πάντως που δείχνει σίγουρη για το αποτέλεσμα του αποψινού τελικού είναι η λευκή τίγρης στη Ρωσία. Αυτή έκανε ήδη την επιλογή της, και ψήφισε Αγγλία.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης