Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ιταλία - Βέλγιο: Γκολ και θέαμα στον μικρό τελικό του Nations League (video)

Ιταλία - Βέλγιο: Γκολ και θέαμα στον μικρό τελικό του Nations League (video)
Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021 - 19:03

Σε ένα ματς με δύο τελείως διαφορετικά ημίχρονα η Ιταλία κατάφερε να επικρατήσει του Βελγίου για τον μικρό τελικό του Nations League σε ένα ματς το οποίο ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό, καθώς είχε 3 γκολ και 3 δοκάρια.

Το σκορ άνοιξε στο 46’ ο Μπαρέλα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τίλεμανς και με ένα δυνατό σουτ κατάφερε να νικήσει τον Κουρτουά. Η Ιταλία συνέχισε να είναι ανώτερη και έτσι στο 64’ διπλασίασε τα τέρματα της με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Κιέζα όταν και ανετράπη μέσα στην περιοχή από τον Καστάν. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπεράρντι, ο οποίος νίκησε τον Κουρτουά από την άσπρη βούλα.

Μετά το 2-0, οι Βέλγοι άλλαξαν ριζικά την εικόνα τους, απέκτησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, πίεσαν μέχρι το τέλος χωρίς όμως να καταφέρουν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι. Τον δρόμο προς τα δίχτυα για τους «κόκκινους διαβόλους» βρήκε στο 86ο λεπτό ο Ντε Κετελάρε, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και μείωσε σε 2-1.

Αξιοσημείωτο είναι πως το Βέλγιο είχε 3 δοκάρια στο παιχνίδι, με τους Σαλεμάκερς στο 25', Μπατσουαγί στο 60' και Καράσκο στο 83'.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Έμερσον, Μπαρέλα (70' Κριστάντε), Λοκατέλι, Πελεγκρίνι (71 Ζορζίνιο), Μπεράρντι (90+1' Ινσίνιε), Ρασπαντόρι (65' Κεάν), Κιέζα (90+2' Μπερναντέρσκι)
Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Ντεναγέρ, Βερτόνχεν, Καστάν, Βίτσελ, Τίλεμανς (59' Ντε Μπρόινε), Σαλεμάκερς (59' Ντε Κετελάρε), Βάνακεν, Μπατσουαγί, Καράσκο (87' Τροσάρντ)

Διαβάστε επίσης