Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παγκόσμιο Κύπελλο: Οι 12 που προκρίθηκαν και εκείνες των μπαράζ (videos)

Παγκόσμιο Κύπελλο: Οι 12 που προκρίθηκαν και εκείνες των μπαράζ (videos)
Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 - 00:14

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ήδη γνωρίζουμε τις 12 ομάδες που θα δώσουν το «παρών» στην τελική φάση του Μουντιάλ που θα γίνει στο Κατάρ.

Εκτός από το Κατάρ που έχει προκριθεί ως διοργανώτρια ομάδα και τη Βραζιλία από τα προκριματικά της Νοτίου Αμερικής, άλλες 10 ομάδες από την Ευρώπη έκλεισαν θέση.

Την Κυριακή, η Σερβία σόκαρε την Πορτογαλία και όλη την Ευρώπη με το «διπλό» και την απευθείας πρόκρισή της. Μαζί της (την ίδια μέρα) πέρασε και η Ισπανία (νίκησε 1-0 τη Σουηδία) από τον όμιλο της Ελλάδας.

Το βράδυ της Δευτέρας ακολούθησε η Ελβετία (άλλη έκπληξη) και η Αγγλία με το εκκωφαντικό 10-0 στο Σαν Μαρίνο.

Την Τρίτη (16/11) έκλεισε θέση και η Ολλανδία, την ώρα που είχαν προηγηθεί οι προκρίσεις από Γερμανία, Δανία, Βέλγιο, Γαλλία και Κροατία.

Την ίδια ώρα, στα μπαράζ βρίσκονται στους ισχυρούς η Ιταλία, η Ρωσία, η Σκωτία, η Πορτογαλία, η Σουηδία, η Ουαλία και στους αδύνατους η Ουκρανία, η Τουρκία, η Αυστρία, η Τσεχία, η Βόρεια Μακεδονία και η Πολωνία.

Πώς λειτουργεί το σύστημα των πλέι οφ

Η κλήρωση των πλέι οφ θα διεξαχθεί στις 26 Νοεμβρίου στη Ζυρίχη, όπου και θα προκύψουν τα ζευγάρια για τα τρία εναπομείναντα εισιτήρια από την Ευρώπη. Οι 12 ομάδες, οι 10 δεύτερες των ομίλων και οι 2 καλύτερες νικήτριες ομίλων του Nations League που αποκλείστηκαν στα προκριματικά (Αυστρία, Τσεχία), θα χωριστούν σε τρία μονοπάτια και θα κληθούν να παίξουν ημιτελικό και τελικό μπαράζ για να πάρουν την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στο Μουντιάλ

Κατάρ (διοργανώτρια)

Βραζιλία (Ν. Αμερική)

Γερμανία

Δανία

Γαλλία

Βέλγιο

Κροατία

Ισπανία

Σερβία

Αγγλία

Ελβετία

Ολλανδία

Οι ομάδες που πάνε στα πλέι οφ

Ισχυροί

Ιταλία

Ρωσία

Σκωτία

Πορτογαλία

Σουηδία

Ουαλία

Αδύνατοι

Ουκρανία

Τουρκία

Αυστρία

Τσεχία

Βόρεια Μακεδονία

Πολωνία

Διαβάστε επίσης