Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο Europa η Λειψία, υποψήφια για Θρύλο αν πάει στους «32»

Στο Europa η Λειψία, υποψήφια για Θρύλο αν πάει στους «32»
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021 - 22:56

Στην 3η θέση του 1ου ομίλου του Champions League τερμάτισε η Λειψία, η οποία κέρδισε με 2-1 την Μάντσεστερ Σίτι στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Έτσι, άφησε την Μπριζ στην τελευταία θέση, καθώς οι Βέλγοι ηττήθηκαν από την Παρί Σεν Ζερμέν με 4-1.

Έτσι, η Λειψία τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου-«φωτιά» και θα βρεθεί στο διάβα του Ολυμπιακού στη φάση των «32», εάν ο Ολυμπιακός βγει δεύτερος στον όμιλο του και δεν καταφέρει να κατακτήσει την πρωτιά.

Η Λειψία πέτυχε μια μεγάλη νίκη, καθώς επικράτησε με 2-1 της Σίτι. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με γκολ του Σζομποσλάι στο 24ο λεπτό, παίρνοντας το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο. Ο Αντρέ Σίλβα διπλασίασε τα τέρματα της Λειψίας στο 71ο λεπτό, με τον Μαχρέζ να μειώνει στο 77ο λεπτό σε 2-1.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Παρί επικράτησε άνετα με 4-1 της Μπριζ. Οι Γάλλοι πήραν προβάδισμα πολύ νωρίς, στο 2ο λεπτό με γκολ του Εμπαπέ. Ο Γάλλος φορ πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 7ο λεπτό, δίνοντας τεράστιο προβάδισμα στους Παριζιάνους. Ο Μέσι έκανε το 3-0 στο 38ο λεπτό, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της Παρί. Ο Ριτς μείωσε σε 3-1 στο 68ο λεπτό και ο Μέσι με πέναλτι στο 76ο λεπτό έγραψε το τελικό 4-1.

Διαβάστε επίσης