Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γκολ και θέαμα από τα ευρωπαϊκά γήπεδα ποδοσφαίρου (video)

Γκολ και θέαμα από τα ευρωπαϊκά γήπεδα ποδοσφαίρου (video)
Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2022 - 14:21

Στην 5η θέση του ισπανικού πρωταθλήματος, αναρριχήθηκε η αποδεκατισμένη Μπαρτσελόνα, που νίκησε με 1-0 εκτός έδρας την Μαγιόρκα.

Στο Στάμφορντ Μπριτζ το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Λίβερπουλ, με κερδισμένη… την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι. Το τελικό 2-2 βόλεψε τους πολίτες που αύξησαν την απόσταση και πλέον ο τίτλος δύσκολα θα χαθεί.

Στο 9΄ο Μανέ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τσαλόμπα, έκλεψε την μπάλα ξέφυγε από τον Μεντί και άνοιξε το σκορ.

Στο 26′ ο Μοχάμαντ Σαλάχ υποδέχθηκε την μπάλα, έκανε την κούρσα και με άψογο τελείωμα διαμόρφωσε το 2-0 για τη Λίβερπουλ και έφτασε τα 16 γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα.

Ο Κώστας Τσιμίκας αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης έχοντας θετική παρουσία. Δεν έλλειψαν βέβαια τα νεύρα, ενώ αντάλλαξε κάποιες κουβέντες με τον Μάουντ έπειτα από ένα μαρκάρισμα.

Στο 41′ η Τσέλσι μπήκε και πάλι στο παιχνίδι. Ο Αλόνσο εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο Κέλεχερ έδιωξε με δυσκολία, η μπάλα έφτασε στον Κόβασιτς, που έπιασε ένα καταπληκτικό βολέ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Καντέ τροφοδότησε τον Πούλισιτς, ο Αμερικανός τελείωσε τη φάση με εξαιρετικό τρόπο για να γράψει το 2-2.

Ένα σουτ του Σαλάχ στο δεύτερο ημίχρονο και άλλο ένα του Καντέ απέκρουσε ο Μεντί για να παραμείνει το 2-2 ως τελικό σκορ. 2η η Τσέλσι με 43 βαθμούς, 3η η Λίβερπουλ με 42.

Η Μπράιτον πέρασε νικηφόρα από το Γκούντισον Παρκ κόντρα στην Έβερτον. Προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Μακάλιστερ, ενώ ο Μπερν στο 21′ σημείωσε το 2-0. Η γηπεδούχος μείωσε με τον Γκόρντον στο 53ο λεπτό, ωστόσο ο Μακάλιστερ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έγραψε το 3-1. Και πάλι ο Γκόρντον στο 76’ μείωσε σε 3-2 που ήταν το τελικό σκορ, με τα ζαχαρωτά να παραμένουν στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε με 1-0 της Μαγιόρκα στις Βαλεαρίδες Νήσους χάρη στο γκολ του Ντε Γιονγκ στο 44ο λεπτό και συμπλήρωσε τέσσερις αγωνιστικές χωρίς ήττα.

Η πρωτοπόρος Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε στην έδρα της Χετάφε με 1-0 και σταμάτησε γι’ αυτήν ένα αήττητο σερί 11 αγώνων στη Λα Λίγκα. Σκόρερ για τη γηπεδούχο ήταν ο Ουνάλ στο 9ο λεπτό από το λάθος του Μιλιτάο.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, καθώς επιβλήθηκε της Ράγιο Βαγιεκάνο στο Γουάντα Μετροπολιτάνο με 2-0. Και τα δύο γκολ των ροχιμπλάνκος σημείωσε ο Κορέα στο 28ο και στο 53ο λεπτό.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης