Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Champions League: «Διαστημική» η Σίτι, τρομερή νίκη της Παρί στο φινάλε!

Champions League: «Διαστημική» η Σίτι, τρομερή νίκη της Παρί στο φινάλε!
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 - 23:55

Πραγματοποιήθηκαν οι δύο πρώτες αναμετρήσεις για την φάση των «16» του Champions League, με την Μάντσεστερ Σίτι να… διαλύει την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και να επικρατεί με 0-5 στην Πορτογαλία και την Παρί Σεν Ζερμέν να παίρνει μια τεράστια νίκη στην εκπνοή του αγώνα με την Ρεάλ, χάρη σε γκολ του Εμπαπέ.

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε… φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκε μόλις στο 7ο λεπτό με γκολ του Μαχρέζ. Ο Μπερνάρντο Σίλβα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 17ο λεπτό, ενώ στο 32’ ο Φόντεν έκανε το 0-3 «καθαρίζοντας» την υπόθεση-νίκη για τους «Πολίτες». Ο Μπερνάρντο σκόραρε και πάλι στο 44ο λεπτό, κάνοντας το 0-4, ενώ το 0-5 «έγραψε» ο Στέρλινγκ στο 58’, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα.

Στο ντέρμπι της ημέρας, η Παρί Σεν Ζερμέν ειπκράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0 στο Παρίσι σε μια σκληρή αναμέτρηση, με ένταση και γρήγορο ρυθμό. Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε το… πάνω χέρι στο παιχνίδι και έχασε μια τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί, καθώς ο Μέσι αστόχησε σε πέναλτι στο 61’, με τον Κουρτουά να νικάει τον Αργεντίνο σούπερ σταρ από την άσπρη βούλα. Όμως, η ομάδα του Ποτσετίνο δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να πάρει την σπουδαία νίκη, χάρη σε γκολ του Εμπαπέ στο 90+4', έπειτα από ασίστ του Νεϊμάρ!

Προβάδισμα της Παρί, λοιπόν, στο ζευγάρι με την Ρεάλ Μαδρίτης και ενόψει του επαναληπτικού, χάρη σε γκολ του Εμπαπέ στην... εκπνοή του αγώνα, την ώρα που η Σίτι έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στα προημιτελικά μετά το... πάρτι στην Πορτογαλία.

*Η φωτογραφία είναι από το Twitter της Μάντσεστερ Σίτι.

Διαβάστε επίσης