Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κορυφαίος (και) για τη FIFA ο Μέσι! (video)

Κορυφαίος (και) για τη FIFA ο Μέσι! (video)
Σάββατο, 4 Μαρτίου 2023 - 00:59

Κατέκτησε με την Αργεντινή το Μουντιάλ, σήκωσε το τρόπαιο για πρώτη φορά στη ζωή του, κέρδισε με το σπαθί του την ψήφο των συναδέλφων του ποδοσφαιριστών και των προπονητών στην ψηφοφορία της FIFA. Τώρα δεν του λείπει τίποτα πια.

«Ήταν το πιο όμορφο πράγμα που μου συνέβη στην καριέρα μου. Είναι όνειρο για κάθε παίκτη, πολύ λίγοι μπορούν να το πετύχουν, κι ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να τα καταφέρω».

Ο Μέσι συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα του 2022 μαζί με τους δύο συνυποψήφιους του για τον τίτλο του κορυφαίου, Εμπαπέ και Μπενζεμά. Όχι όμως και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που απουσιάζει από τους καλύτερους 11 για πρώτη φορά μετά το 2007.

Προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο τεχνικός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι και καλύτερος τερματοφύλακας ο γκολκίπερ της μπιανκοσελέστε, Εμιλιάνο Μαρτίνεζ.

«Πάντα λέω ότι η μαμά μου που έβλεπα να καθαρίζει σπίτια για 8-9 ώρες, ο μπαμπάς μου που δούλευε… αυτοί είναι τα ινδάλματά μου».

Στις γυναίκες, κορυφαία παίκτρια του 2022 ήταν και πάλι η Ισπανίδα Αλεξία Πουτέγιας και καλύτερη προπονήτρια, η Σαρίνα Βίγκμαν της Εθνικής Αγγλίας.

Στην τελετή απονομής των βραβείων η FIFA απέτισε φόρο τιμής στον μεγάλο Πελέ.

Το ειδικό βραβείο στη χήρα του Πελέ, Μάρτσια Αόκι, παρέδωσε ο βετεράνος Βραζιλιάνος σούπερ σταρ, Ρονάλντο.

Πηγή: megatv.com

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης