Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γκολ & θέαμα από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα

Γκολ & θέαμα από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023 - 16:01

Εκτός συνόρων και στην Premier League η Έβερτον πήρε βαθμολογική ανάσα κερδίζοντας τη Νιούκασλ, ενώ η Γουέστ Χαμ νίκησε στο Λονδρέζικο ντέρμπι την Τότεναμ. Στο Κύπελλο Ισπανίας δύο γκολ του Δουβίκα γλίτωσαν τη Θέλτα.

Ο Τάσος Δουβίκας είχε κέφια και οδήγησε τη Θέλτα σε νίκη πρόκριση στο Copa Del Rey, με νίκη 2 – 1 επί της Σεστάο Ρίβερ, που παίζει στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας.

Ο Δουβίκας άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό, όταν σκόραρε με πλασέ στην αντεπίθεση. Η Σεστάο Ρίβερ ισοφάρισε στο 73’ με αυτογκόλ, όταν ο Ουνάι Νούνιεθ στην προσπάθεια του να διώξει, παραβίασε την εστία της Θέλτα.

Η ομάδα του Βίγκο κέρδισε πέναλτι πέντε λεπτά αργότερα και ο Δουβίκας με εύστοχη εκτέλεση σκόραρε το νικητήριο γκολ.

Όλο το σασπένς κρυβόταν στο φινάλε στο Γκούντισον Παρκ. Ο Ντουάιτ Μακ Νιλ πέτυχε το 1 – 0 για την Έβερτον στο 79’ με σουτ έξω από την περιοχή. Η Νιουκάσλ έψαξε την ισοφάριση, όμως ο Ντουκουρέ στο 86’ σκόραρε το δεύτερο γκολ για τα ‘ζαχαρωτά’. Στις καθυστερήσεις, ο Μπέτο έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Έβερτον διαμορφώνοντας το τελικό 3 – 0.

Η πρωτοπόρος μέχρι πριν λίγο καιρό Τότεναμ, βγήκε πια και από την τετράδα.

Η Γουέστ Χαμ ήταν η νικήτρια στο λονδρέζικο ντέρμπι με 2 – 1, παρότι οι Σπερς προηγήθηκαν στο σκορ με κεφαλιά του Ρομέρο στο 11’. Τα ‘σφυριά’ ισοφάρισαν στο 52’, όταν ο Μπόουεν επωφελήθηκε από τις κόντρες και αφού βρέθηκε σε θέση βολής, σκόραρε.

Το 2 – 1 για την Γουέστ Χαμ πέτυχε ο Γουόρντ –Πράουζ στο 74’ με διπλή προσπάθεια, μετά από λάθος γύρισμα του Ουντότζι στον Βικάριο.

Πηγή: Μegatv.com

Διαβάστε επίσης