Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νίκη μισό πρωτάθλημα

Νίκη μισό πρωτάθλημα
Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 - 22:44

Έχουν περάσει 24 χρόνια από τότε που η Λίβερπουλ κατέκτησε το τελευταίο της πρωτάθλημα και σήμερα, τέσσερεις αγωνιστικές πριν από το τέλος, βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ άλλοτε στη πολυπόθητη κούπα, μετά την νίκη της με 3-2 επί της Μάντσεστερ Σίτι. Η ατμόσφαιρα στο Άνφιλντ ήταν εντυπωσιακή κατά την διάρκεια του ντέρμπι, ενώ πριν από αυτό τιμήθηκαν τα 96 θύματα της τραγωδίας του Χίλσμπορο.

Η καλύτερη επίθεση της Αγγλίας δεν άργησε να βρει δίχτυα και μόλις στο έκτο λεπτό ο Στέρλινγκ άνοιξε το σκορ αφού πρώτα «χόρεψε» τον Κομπανί. Στο 26’ ο Σκρτελ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Τζέραρντ έκανε το 2-0.

Οι «πολίτες» όμως αντέδρασαν στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με γκολ του Σίλβα (57’) και αυτογκόλ του Τζόνσον (62’). Οι «κόκκινοι» όμως δεν είχαν πει τη τελευταία τους λέξη και πέτυχαν το χρυσό γκολ της νίκης με τον Κουτίνιο στο 78’.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Τζέραρντ να κλαίει και τη Λίβερπουλ μια ανάσα από το τίτλο που ψάχνει τόσα χρόνια.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Ρότζερς): Μινιολέ, Φλάναγκαν, Σακό, Σκρτελ, Τζόνσον, Τζέραρντ, Κουτίνιο (89' Μόουζες), Χέντερσον, Στέρλινγκ (90+3' Λούκας), Σουάρες, Στάριτζ (66' Άλεν).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πελεγκρίνι): Χαρτ, Κλισί, Ντεμικέλις, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Φερναντίνιο, Γιάγια Τουρέ (19' Γκαρθία), Νασρί, Σίλβα, Χέσους Νάβας (50' Μίλνερ), Τζέκο (68' Αγκουέρο).

Δείτε τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση:


Διαβάστε επίσης

Μία ημιτελής επανάληψη

Μία ημιτελής επανάληψη

Η κουτουλιά του Αριέλ Ορτέγκα στον Έντβιν φαν ντερ Σαρ και ο Λάμα που δεν έγινε ποτέ Δαλάι στην Αργεντινή.

«Αγκομάχησε»

«Αγκομάχησε»

Δύσκολες στιγμές πέρασε στους αγώνες με τον Ολυμπιακό και τη Μάντσεστερ Σίτι ο Ρίο Φέρντιναντ.

Κλάμα για Φαλκάο

Κλάμα για Φαλκάο

Το δάκρυ και οι προσευχές ενός μικρού αγοριού για ταχεία ανάρρωση, «λύγισαν» τον Κολομβιανό.