Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Δαγκωματιά» τίτλου!

«Δαγκωματιά» τίτλου!
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 - 04:16

Νίκη που δείχνει τίτλο πέτυχε στο «Καμπ Νόου» η Μπαρτσελόνα μετά το 2-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας για κορυφαίο τον Λουίς Σουάρες.

Η «βασίλισσα» ήταν εκείνη που ήθελε πάση θυσία την νίκη προκειμένου να προσπεράσει τους «μπλαουγκράνα» ωστόσο βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Ματιέ στο 19’. Δευτερόλεπτα πριν ο Γάλλος αμυντικός σκοράρει, είχε κερδίσει φάουλ ο Σουάρες έξω αριστερά από την περιοχή του Κασίγιας. Ο Μέσι το εκτέλεσε, βρίσκοντας τον 31χρονο στόπερ στο ύψος της μικρής περιοχής, κάνοντας το 1-0.

Στο μισάωρο, ο Νεϊμάρ έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει το προβάδισμα για τους Καταλανούς πράγμα που το πλήρωσε στην συνέχεια. Στην επόμενη φάση και μετά έπειτα από εξαιρετική συνεργασία, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο τελικός αποδέκτης από το απίστευτο τακουνάκι του Μπενζεμά, με τον Πορτογάλο να πλασάρει στο 31’ σωστά τον Κλαούντιο Μπράβο.

Στο δεύτερο μέρος, η πρωταθλήτρια Ευρώπης μπήκε με σκοπό να γυρίσει το ματς, ωστόσο η Μπάρτσα έδειξα να ελέγχει την κατάσταση, σταματώντας με σχετική ευκολία τις επιθετικές ενέργειες της Ρεάλ. Στο 56’ ο Ντάνι έβγαλε μεγάλη πάσα ακριβείας στον Λουίς Σουάρες με τον Ουρουγουανό επιθετικό να «κολλάει» την μπάλα στο πόδι του και να πλασάρει ιδανικά τον ανήμπορο να αντιδράσει Κασίγιας.

Ο Κάρλο Αντσελότι, αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είχε αποτέλεσμα. Η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που διευκολύνθηκε από αυτό, με τον Λουίς Ενρίκε να ενισχύει την μεσαία του γραμμή και τους Καταλανούς να φτάνουν ακόμα πιο εύκολα κοντά στην περιοχή του «αγίου».

Ωστόσο, οι «μπλαουγκράνα» δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ αλλά και δεν δέχτηκαν κάποιο παρά την πίεση που υπήρξε κυρίως τα τελευταία λεπτά. Η νίκη αυτή, διατήρησε την Μπαρτσελόνα μόνη πρώτη στην βαθμολογία και πλέον ξέφυγε τέσσερις βαθμούς από την Ρεάλ Μαδρίτης.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Τζόρντι Άλμπα, Ματιέ, Πικέ, Ντάνι Αλβες, Μασεράνο, Ράκιτιτς (76’ Μπουσκέτς), Ινιέστα (80’ Τσάβι), Νεϊμάρ (85’ Ραφίνια), Μέσι, Σουάρες.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Μαρσέλο, Σέρχιο Ράμος, Πέπε (73’ Βαράν), Καρβαχάλ, Κρος, Μόντριτς (88’ Λούκας Σίλβα), Ίσκο (80’ Χεσέ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπέιλ, Μπενζεμά.

Διαβάστε επίσης

«Εφικτή η πρόκριση»

«Εφικτή η πρόκριση»

Αισιόδοξος για τις αναμετρήσεις με την Βόλφσμπουργκ παρουσιάζεται ο τεχνικός της Νάπολι Ράφα Μπενίτεθ.