Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Αξέχαστο γκολ!»

«Αξέχαστο γκολ!»
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015 - 20:55

Για πάντα θα έχει ο Ρομπέρτο Κάρλος στην άκρη του μυαλού του το ασύλληπτο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, που είχε σημειώσει στο φιλικό της Βραζιλίας με τη Γαλλία (1-1) την Άνοιξη του 1997.

Ο παλαίμαχος αριστεροπόδαρος μπακ – χαφ, που μεγαλούργησε με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης παραχώρησε συνέντευξη στο «Four Four Two» τοποθέτησε εκείνο το ασύλ΄ληπτο γκολ στα κορυφαία της καριέρας του:

«Πρέπει να είναι το φάουλ», είπε ο Βραζιλιάνος με ένα χαμόγελο στα χείλη. «Αυτό ήταν το το πιο εντυπωσιακό, έστω και αν το γκολ με την Τενερίφη ήταν πιο δύσκολο». Το γκολ με την Γαλλία θα μπορούσε να το είχε πετύχει μόνο Βραζιλιάνος. Το σουτ από τα 37 περίπου μέτρα, η τροχιά της μπάλας και η καμπύλη που μετρήθηκε στα 9 μέτρα, για να μείνει άγαλμα ο Φαμπιέν Μπαρτέζ. Το παιχνίδι μπορεί να ήταν φιλικό, όμως έμεινε στην ιστορία.

«Πάντα χτυπούσα τα φάουλ στην βαλβίδα της μπάλας, καθώς αυτό είναι το πιο δυνατό της σημείο και της δίνει μεγαλύτερη δύναμη», τόνισε ο Ρομπέρτο Κάρλος, για να συμπληρώσει:

«Πάντα χτυπούσα την μπάλα κάτω και αριστερά, κάτι που της έδινε μεγάλη καμπύλη.

Θα θυμάμαι πάντα τη διαφήμιση πίσω από το τέρμα! Σημάδευα το «Α» στην La Poste, όμως όταν έκανα το σουτ, η μπάλα πήγε... μίλια μακριά και έδειχνε να καταλήγει σε άλλη πινακίδα! Είδα μέχρι και το μπολ μπόι να σκύβει για την αποφύγει. Θα έπρεπε να μου έχει περισσότερη εμπιστοσύνη! Εκείνο που πραγματικά με εξέπληξε ήταν το φάλτσο που πήρε η μπάλα. Όταν βρήκε στο δοκάρι, φαίνεται καλύτερα. Γκολ σαν και εκείνο έρχονται μία φορά στην καριέρα σου. Το χτύπησα, όπως ακριβώς έκανα στην προπόνηση. Ήταν πανέμορφο γκολ. Αξέχαστο».

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζουν απτόητες

Συνεχίζουν απτόητες

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της αγωνιστικής για Ρουμανία και Βόρειος Ιρλανδία στον όμιλο της Ελλάδας.

«Επιστροφή...»

«Επιστροφή...»

Ο Χοσέ Χολέμπας ανέβασε φωτογραφία στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram.

Έτοιμος σε 1-2 εβδομάδες

Έτοιμος σε 1-2 εβδομάδες

Ο Λιούμπομιρ Φέισα έχει αναρρώσει από τον τρίτο σοβαρό τραυματισμό του και προπονείται με την Μπενφίκα.

Ίωση ο Μπουφόν

Ίωση ο Μπουφόν

Τις υπηρεσίες του αρχηγού της θα στερηθεί η Εθνική Ιταλίας κόντρα στην Βουλγαρία.