Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν είμαστε δεδομένοι, το μήνυμα Μητσοτάκη εντός και εκτός συνόρων

Δεν είμαστε δεδομένοι, το μήνυμα Μητσοτάκη εντός και εκτός συνόρων
Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018 - 09:37

Το μήνυμα ότι κανείς δεν πρέπει να τη θεωρεί δεδομένη, εντός και εκτός, στέλνει η ΝΔ. Εντάσσεται στο δόγμα «Πρώτα η Ελλάδα και οι Ελληνες» που είναι η νέα στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρίσκεται σε περιοδεία στη Λευκάδα και την Πάτρα όπου το βράδυ θα μιλήσει στο πλαίσιο του 6ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου για τη Δυτική Ελλάδα, στο Achaia Clauss.

«Το μόνο που απομένει στον κ. Τσίπρα είναι να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών» ανέφερε σε tweet του σχολιάζοντας τους ισχυρούς τριγμούς που υφίσταται ο κυβερνητικός συνασπισμός λόγω του σκοπιανού. «Αν διαφωνεί δεν έχει παρά να παραιτηθεί ο κ.Καμμένος» ανέφεραν πηγές της Πειραιώς. «Θα αποτρέψει έτσι και τα τετελεσμένα που καθημερινά δημιουργούνται από τη συμφωνία των...Ψαράδων. Οι διαφωνίες των κ. Τσίπρα και Καμμένου δεν μπορούν να γίνουν πρόβλημα της χώρας.»

Σκληρή γλώσσα στο Μοσκοβισί
Το πρώτο βήμα της σκλήρυνσης της στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η ρητή δημόσια διαφωνία του με τη συμφωνία για το Σκοπιανό παρά το γεγονός ότι πίεσε για να υπογραφεί και την χαιρέτησε η Άνγκελα Μέρκελ, σχεδόν σύσσωμη η ΕΕ και ευρύτερα ο διεθνής παράγοντας.

Το επόμενο βήμα είναι η ανοιχτή αμφισβήτηση της τακτικής που ακολουθούν οι δανειστές στα θέματα της οικονομίας και η οποία οδηγεί σε ένα διαρκές χάιδεμα στον Αλέξη Τσίπρα, κλείνοντας τα μάτια τους στο λάθος μείγμα πολιτικής της υπερφορολόγησης και του κομματικού κράτους που ακολούθησε, μόνο και μόνο για να τελειώσουν με το ελληνικό πρόβλημα όπως τονίζει η Πειραιώς.

Σε αυτή τη γραμμή κινήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνάντηση που είχε χθες με τον Επίτροπο Μοσκοβισί. Εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτυγχάνει διαρκώς να επιτύχει ακόμη και τους αναπτυξιακούς στόχους που η ίδια θέτει, όπως και να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ιδίως στη Δημόσια Διοίκηση, όπως του επισήμανε.

«Για τους λόγους αυτούς, ο κ. Μητσοτάκης συνέστησε στον κ. Μοσκοβισί να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του, σεβόμενος τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες» ανέφερε σε ανακοίνωση της η ΝΔ. «Πόσο μάλλον τις εντελώς αχρείαστες που επιβλήθηκαν στους πολίτες τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και εκείνες που δυστυχώς έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για το προσεχές διάστημα.»

Οι συντάξεις
Η θέση της ΝΔ είναι ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχει καμία καθαρή έξοδος, καθώς σε καμία άλλη χώρα που αντιμετώπισε μνημονιακά προγράμματα, δεν υπήρχαν μελλοντικές δεσμεύσεις, επιπλέον μέτρα και ενισχυμένη εποπτεία. «Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει», ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης στον κ.Μοσκοβισί «είναι ότι τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, το οποίο επιβλήθηκε στην Ελλάδα ως συνέπεια του καταστροφικού πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου το 2015» και ότι «η Ελλάδα έχει δυστυχώς να αντιμετωπίσει και ένα 4ο κεκαλυμμένο μνημόνιο».

Εχει ενοχλήσει τη ΝΔ το επικοινωνιακό παιχνίδι που παίζεται με τις νέες περικοπές των συντάξεων από 1/1/2019 που ενώ οι δανειστές ανάγκασαν τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ψηφίσουν δυο φορές τώρα αφήνουν ανοιχτό και οι δυο πλευρές να μην εφαρμοστούν.

Καλοδεχούμενες είναι οι μη περικοπές των συντάξεων εφόσον αποφασιστούν, όπως είπε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Ταυτόχρονα όμως ενώπιον του Μοσκοβισί κάλεσε τους δανειστές να το ξεκαθαρίσουν για να προχωρήσει στους δικούς της σχεδιασμούς και η ΝΔ που θα είναι η επόμενη κυβέρνηση.

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης