Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βγήκε και το τελευταίο παιδί από τη σπηλιά στην Ταϊλάνδη

Βγήκε και το τελευταίο παιδί από τη σπηλιά στην Ταϊλάνδη
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 - 16:03

Τεράστια ανακούφιση επικρατεί στην παγκόσμια κοινότητα με το θρίλερ των 12 παιδιών και του προπονητή τους να ολοκληρώνεται καθώς βγήκαν όλοι από τη σπηλιά.

Το τελευταίο παιδί και ο προπονητής του βγήκανε από τη σπηλιά. Στο σημείο υπάρχει κινητικότητα, ασθενοφόρα και ελικόπτερα περιμένουν με ανοιχτές μηχανές για τη μεταφορά των τελευταίων διασωθέντων, ενώ απομακρύνονται τα ΜΜΕ.

Περίπου στη 1 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε πρώτο ότι και το 11ο παιδί βγήκε από τη σπηλιά. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο μικρότερος σε ηλικία, ο 11χρονος Chanin Wiboonrungrueng και φαίνεται να είναι καλά στην υγεία του.

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι στο φως είχαν βγει το ένατο και το δέκατο παιδί.

Όλα τα παιδιά μεταφέρονται με φορείο προς τον χώρο για τις πρώτες βοήθειες που έχει στηθεί στην είσοδο της σπηλιάς.

Με τη φράση «ελπίζουμε μέχρι το τέλος της ημέρας να μην έχει μείνει κανένας στην σπηλιά» είχε δοθεί νωρίτερα το σύνθημα εκκίνησης της τρίτης φάσης απεγκλωβισμού των τελευταίων τεσσάρων παιδιών και του προπονητή τους από τα έγκατα της σπηλιάς στην Ταϊλάνδη. Οι δύο προηγούμενες επιχείρησεις (Κυριακή και Δευτέρα) ήταν απολύτως επιτυχημένες, με αποτέλεσμα να βγουν από τη σπηλιά τα οκτώ παιδιά. Μάλιστα η δεύτερη μέρα κύλησε με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς.

Οι βροχές που έκαναν την εμφάνισή τους την Τρίτη, δημιούργησαν αρχικά ανησυχία, με αποτέλεσμα ο Ταϊλανδός υπεύθυνος για την όλη επιχείρηση να ζητήσει από τον «θεό της βροχής» να δώσει στους διασώστες-δύτες άλλη μία καλή μέρα. Πάντως, από τα λεγόμενα του επικεφαλής, δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει ιδιαίτερα οι συνθήκες στο σημείο.

Στη σπηλιά (γράφημα από το BBC) παρέμεναν μετά το πέρας της δεύτερης επιχείρησης ο 25χρονος προπονητής μαζί με το μικρότερο σε ηλικία παιδί, μόλις 11 ετών και άλλα δύο αγόρια. Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα μπήκε στη σπηλιά στις 23 Ιουνίου και χρειάστηκε να περάσουν δέκα μέρες έως ότου εντοπιστούν.

Η επιχείρηση διάσωσης είναι πραγματικά τεράστια: Σχεδόν 100 άτομα από διαφορετικές χώρες συμμετέχουν στην προσπάθεια. Τον πρώτο λόγο ασφαλώς έχουν οι Αρχές και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ταϊλάνδης, ενώ μεγάλη είναι η συνεισφορά της Αυστραλίας. Κάθε παιδί φορά full face μάσκα και στολή κατάδυσης και καθοδηγείται στο στενό πέρασμα από δύο δύτες. Ο ένας που πηγαίνει μπροστά κρατά την φιάλη οξυγόνου, ενώ σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής κρατιούνται όλοι από ένα σκοινί (γράφημα από το BBC).

Σε σχέση με τα παιδιά που βγήκαν ήδη: τα πρώτα τέσσερα αγόρια είδαν τους γονείς τους, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα θα τους δουν σήμερα. Πάντως, θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για περίπου 10 ακόμα μέρες, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν την πρόσκληση του προέδρου της FIFA να παρακολουθήσουν τον τελικό του Μουντιάλ. Όλα τα παιδιά που βγήκαν είναι μεταξύ 12 και 16 ετών. Τηλεόραση υπάρχει στο δωμάτιο του νοσοκομείου, αλλά για την ώρα παραμένει κλειστή.

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης

Απίθανα πράγματα...

Απίθανα πράγματα...

Ο Κώστας Ζουράρις ψηφίστηκε ως ο νέος αντιπρόεδρος της Βουλής, λίγο καιρό μετά από την παραίτησή του ύστερα από τις προκλητικές του δηλώσεις κατά του Ολυμπιακού και του Άρη.