Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άκαρπη και δύσκολη η πρώτη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Άκαρπη και δύσκολη η πρώτη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν
Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 - 09:28

«Δύσκολη», όπως την χαρακτήρισε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ήταν η χθεσινή συνάντησή του με τον Σουλτάνο πια της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Η πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών, μετά την σύλληψη των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών ήταν όχι μόνο αναποτελεσματική, δύσκολη και άκαρπη αλλά και το γεγονός ότι επί δύο ώρες οι δύο άνδρες συζητούσαν οι δυό τους, κεκλεισμένων των θυρών, τα εθνικά θέματα, κρύβει και μεγάλες ανησυχίες. Έχει αποδείξει και στο παρελθόν ο Αλέξης Τσίπρας, όπως συνέβη και με το Σκοπιανό, ότι δεν είναι καλός διαπραγματευτής και συνήθως δεν βγαίνει κερδισμένος.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο ίδιος στην συνάντησή του με τον Ερντογάν άνοιξε όλη την βεντάλια των εθνικών μας θεμάτων, πέρα από το θέμα των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών, με τον πρωθυπουργό να μην είναι αισιόδοξος. Τουρκικές προκλήσεις και Αιγαίο μπήκαν και πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων, αλλά πέρα από υποσχέσεις, στις οποίες δεν φείδεται ο Ερντογάν, δεν κατάφερε να αποσπάσει καμία εγγύηση ο Αλέξης Τσίπρας.

Πάντως, το κλίμα μεταξύ τους δεν ήταν μόνο ένα κλίμα αμηχανίας μεταξύ δύο ηγετών, αλλά ένα κλίμα αρκετά παγωμένο, καθώς η στρατηγική που έχει επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας στα εθνικά θέματα φαίνεται να είναι ανακόλουθη των όσων ο ίδιος αναμένει ή ισχυρίζεται στο εσωτερικό της χώρας.Η κακή και απροετοίμαστη επίσκεψη του Ερντογάν και η ελληνική στάση που ακολουθήθηκε πυροδοτώντας μάλιστα νέες εστίες έντασης με την γειτονική χώρα, δεν θα μπορούσε να ήταν χωρίς συνέπειες για την χώρα, κάτι που εισέπραξε και χθες ο Αλέξης Τσίπρας, από τον συνομιλητή του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στο ΝΑΤΟ αξίζει να σημειωθεί ότι έτυχε θερμής υποδοχής.

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης

Απίθανα πράγματα...

Απίθανα πράγματα...

Ο Κώστας Ζουράρις ψηφίστηκε ως ο νέος αντιπρόεδρος της Βουλής, λίγο καιρό μετά από την παραίτησή του ύστερα από τις προκλητικές του δηλώσεις κατά του Ολυμπιακού και του Άρη.