Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τραγωδία δίχως τέλος

Τραγωδία δίχως τέλος
Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 - 09:24

Αυξάνεται δραματικά και συνεχώς η μαύρη λίστα των ανθρώπων που κάηκαν ζωντανοί και αβοήθητοι από την πύρινη κόλαση που ξέσπασε στην Ανατολική Αττική. Θρήνος, πόνος, οργή. Βουρκωμένα μάτια σε όλη τη χώρα για την βιβλική καταστροφή που μετράει μέχρι τώρα 76 θύματα. Άνθρωποι, νέοι, γέροι, ενήλικες, οικογένειες, ανάμεσά τους παιδιά και βρέφη, κάηκαν ζωντανοί.

Η φρίκη που ζει η χώρα τα τελευταία 24ωρα, έχει μετατραπεί σε εθνική τραγωδία με τις λέξεις να μην φτάνουν να περιγράψει κανείς τον πόνο και την απόγνωση. Δεκάδες τα περιστατικά, οι σπαρακτικές μαρτυρίες με τις μάνες να κείτονται καμένες αγκαλιά με τα βρέφη τους.

Λύγισε η Ελλάδα μπροστά στον πόνο που προκάλεσε η τραγωδία των 25 ανθρώπων που έχασαν τον προσανατολισμό τους όταν επιχείρησαν στο Μάτι, να βρουν διέξοδο στη θάλασσα.

Εγκλωβίστηκαν από τα βράχια και κάηκαν ζωντανοί και αγκαλιασμένοι, αναζητώντας στην ανθρώπινη αγκαλιά, το τελευταίο τους καταφύγιο. Ωστόσο, τρίτη ημέρα σήμερα της τραγωδίας και ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει απροσδιόριστος ενώ οι φόβοι για νέα θύματα, που ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί παραμένει.

Στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν περισσότεροι από 187 τραυματίες με πολλούς εξ αυτών να έχουν βαριά εγκαύματα και αρκετούς να είναι παιδιά. Όλα δείχνουν δυστυχώς ότι ο κατάλογος με τους νεκρούς θα έχει συνέχεια αφού είναι δεκάδες οι αγνοούμενοι για τους οποίους ουδείς γνωρίζει αν περιλαμβάνονται στα θύματα που δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη η ταυτότητά τους ή αν οι σοροί τους είναι ακόμη στα αποκαΐδια των εκατοντάδων σπιτιών και επιχειρήσεων που δεν έχουν ελέγξει ακόμη τα σωστικά συνεργεία. Χιλιάδες άνθρωποι είναι στο δρόμο, οικογένειες, ηλικιωμένοι και παιδιά, με την ανταπόκριση για αλληλεγγύη και βοήθεια από τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα θερμή και συγκινητική.

Θρίλερ με τα δίδυμα κοριτσάκια

Σοκ προκαλεί και η είδηση ότι βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες και το θρίλερ με τον πατέρα που αναζητά τα δίδυμα κοριτσάκια του. Τα δύο κοριτσάκια αγνοούνταν από το βράδυ της Δευτέρας μετά την πυρκαγιά στο Μάτι, όπου αρχικά χάθηκαν τα ίχνη τους μαζί με τον παππού και τη γιαγιά τους. Αργότερα, κι αφού οι γονείς τους τα αναζήτησαν ακόμη και στα νεκροτομεία, τα εντόπισαν σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε σε ρεπορτάζ, να ανεβαίνουν σε μια βάρκα. Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί.

Αγνοούμενοι

Υπενθυμίζεται οτι μια ανοιχτή ψηφιακή βάση δεδομένων για τους αγνοούμενους των καταστροφικών πυρκαγιών, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο. Στην αυτή, μπορεί ο καθένας να ανεβάσει μια φωτογραφία του δικού του ανθρώπου που αναζητά μετά τις φονικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν. Ωστόσο, υπάρχει σύσταση από τις αρχές, ότι όσοι αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους να καλούν μόνο στο 199.

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης