Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αναγνωρίζονται τα πρώτα θύματα

Αναγνωρίζονται τα πρώτα θύματα
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 - 09:12

Πραγματοποιήθηκαν μέσα σε ένα βαρύ κλίμα οι πρώτες ταυτοποιήσεις των θυμάτων των πυρκαγιών της 23ης Ιουλίου.

Την νεκροψία νεκροτομή διενεργεί η ιατροδικαστική υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών και η ιατροδικαστικη υπηρεσία του υπ. Δικαιοσύνης, ώστε να προκύψουν τα αίτια θανάτου των θυμάτων και να ληφθεί DNA για τις ταυτοποιήσεις.

Oι ταυτοποιήσεις γίνονται από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και το εργαστήριο DNA της ΕΛΑΣ, ενώ στη συνέχεια τα αποτελέσματα διαβιβάζονται στη Διεύθυνση Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος η οποία έχει αναλάβει την προανάκριση και έχει το δυσάρεστο έργο ενημέρωσης των οικογενειών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 60 ενήλικες, από τους οποίους 11 σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Οι περισσότερες εκ των συνολικά 68 σορών που βρίσκονται στους ψυκτικούς θαλάμους του νεκροτομείου Σχιστού και από όπου μεταφέρονται σταδιακά στο νεκροτομείο Αθηνών στο Γουδί για νεκροψία και λήψη γενετικού υλικού, μπορούν να ταυτοποιηθούν μόνο με το dna.

Από τις 8 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ συρρέουν στο νεκροτομείο Αθηνών συγγενείς νεκρών και αγνοουμένων προκειμένου να δώσουν dna, το οποίο στη συνέχεια θα συγκριθεί με εκείνο των σορών. Οι λήψεις γίνονται από τρία συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ), ενώ στο νεκροτομείο βρίσκονται και ψυχολόγοι προκειμένου να υποστηρίξουν ψυχολογικά τα καταβεβλημένα άτομα

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης