Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στους 86 οι νεκροί από τις πυρκαγιές

Στους 86 οι νεκροί από τις πυρκαγιές
Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018 - 14:25

Συνολικά 86 είναι οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκο Καρακούκη, που εξέτασε τις σορούς των θυμάτων.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή προκάλεσε σύγχυση καθώς μέχρι τώρα ήταν γνωστός ο θάνατος 83 ατόμων.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία περνά στην αποκλειστική ευθύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση των θυμάτων.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) που έγινε στις 12:00, σε νοσηλεία βρίσκονται συνολικά 49 ενήλικες εγκαυματίες καθώς και τέσσερα παιδιά (νοσηλεύονται στο Παίδων «Αγία Σοφία» και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται σημαντικά βελτιωμένη).

Από τους ενήλικες ασθενείς οι 11 είναι διασωληνωμένοι και σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Κατά πληροφορίες, πρόκειται κυρίως για άτομα ηλικίας άνω των 60 χρόνων, υπάρχουν όμως και τρεις νέοι άνθρωποι ανάμεσά τους, ενώ, όλοι, σε κάθε περίπτωση, δίνουν μεγάλη μάχη για τη ζωή τους. Εχθές κατέληξε ένας 73χρονος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΚΑΤ. Η θλιβερή λίστα όμως με τους ασθενείς των ΜΕΘ αμέσως συμπληρώθηκε, καθώς εισήχθη στην Εντατική ένας άλλος άνδρας στο Θριάσιο.

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης