Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τη Δευτέρα ξεκινούν κατεδαφίσεις σε Μάτι και Νέο Βουτζά

Τη Δευτέρα ξεκινούν κατεδαφίσεις σε Μάτι και Νέο Βουτζά
Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018 - 09:12

Οι πρώτες κατεδαφίσεις κτισμάτων αναμένεται να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα καθώς έχει παρέλθει μία εβδομάδα από την καταστροφική τραγωδία που, εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης να παρέμβει εγκαίρως, οδήγησε στον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και την καταστροφή περιουσιών.

Οι κατεδαφίσεις θα ξεκινήσουν από το Μάτι και στη συνέχεια θα επεκταθούν στον Νέο Βουτζά ενώ πρώτα θα κατεδαφιστούν τα κτίσματα που θεωρούνται επικίνδυνα για τους πεζούς.

Εξάλλου, τα συνεργεία του υπουργείου Υποδομών χαρακτήρισαν «κόκκινα» 841 σπίτια σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, εκ των οποίων τα 662 στα ανατολικά, όπου βρίσκεται και το Μάτι.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως θα εκπονηθεί εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων στην οικιστική δόμηση, πετώντας εμμέσως πλην την ευθύνη για το πρόβλημα σε προηγούμενες κυβερνήσεις.

Την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών, όπως σπίτια και μάνδρες, που εμποδίζουν τον καθαρισμό των ρεμάτων στις πληγείσες περιοχές ζήτησε με επιστολή της προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Παλλήνης η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία ακόμη δεν έχει βγει να εξηγήσει στους πολίτες τους λόγους που οδήγησαν στην πρωτοφανή ολιγωρία της να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά της.

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης