Ντουντούκα
Γυρίσαμε σπίτι μας!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Δεν έλαβαν εγκαίρως εντολή οι αστυνομικοί για επέμβαση στο Μάτι

Δεν έλαβαν εγκαίρως εντολή οι αστυνομικοί για επέμβαση στο Μάτι
Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018 - 09:14

Στις 19:40 είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ τον πρώτο νεκρό της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Σταύρο Μαυροειδάκο.

Ο κ. Μαυροειδάκος εκτίμησε πως, εφόσον η ύπαρξη νεκρού στην περιοχή γνωστοποιήθηκε μέσω ασυρμάτου, θα είχε ενημερωθεί και ο πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας. Όμως, κατά την ενημέρωση που έγινε στον πρωθυπουργό λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, δεν έγινε καμία αναφορά σε θύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας προσπάθησε να αποκρούσει την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την ενημέρωση που δόθηκε πρωθυπουργό ενώ μάλιστα υποστήριξε πως οι συνέπειες φυσικών καταστροφών δεν είναι άμεσα κατανοητές κι ότι η εικόνα που δόθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ήταν «πραγματική».

Τέλος, ο κ. Μαυροειδάκος είπε πως δεν δόθηκαν εγκαίρως εντολές στη διαθέσιμη αστυνομική δύναμη να μεταβεί στο Μάτι. Τόνισε μάλιστα πως επικοινωνούσαν μαζί του αστυνομικοί και του έλεγαν ότι είναι έτοιμοι, αλλά δεν είχαν λάβει ακόμα εντολές για το πού πρέπει να πάνε.

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης