Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΛΑΣ κατά Πυροσβεστικής για την τραγωδία στο Μάτι

ΕΛΑΣ κατά Πυροσβεστικής για την τραγωδία στο Μάτι
Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018 - 11:41

Στην Πυροσβεστική ρίχνει η ΕΛΑΣ την ευθύνη για την τραγωδία στο Μάτι. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), Γιάννης Κατσιαμάκας, κατήγγειλε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι ενημερώθηκαν πολύ αργά από την Πυροσβεστική για την επικινδυνότητα και για την κατεύθυνσή της πυρκαγιάς.

«Με την Πυροσβεστική δεν είχαμε επικοινωνία. Μάθαμε περίπου στις 18:10 ότι η φωτιά είχε περάσει τη λεωφόρο Μαραθώνος» δήλωσε ο κ. Κατσιαμάκας. «Μέχρι την ώρα που πέρασε η φωτιά την Μαραθώνος δεν μας είχαν ενημερώσει για τίποτα» υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «αν μας είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα θα είχαν οι κάτοικοι περισσότερο χρόνο αντίδρασης και θα είχαν ειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν τα σημεία που τελικά εγκλωβίστηκαν».

Σε ερώτηση για τις καταγγελίες που αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί οδήγησαν δεκάδες ανθρώπους στον θάνατο, στέλνοντάς τους πίσω στο Μάτι, ο κ. Κατσιαμάκας υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή η ΕΛΑΣ ήταν παρούσα σε όλα τα μέτωπα. Είναι ευτύχημα ότι ο ταξίαρχος της ΕΛΑΣ που συντόνιζε τις ενέργειές μας διαμένει στη Νέα Μάκρη επί έτη και γνωρίζει όσο κανείς άλλος τη ρυμοτομία της περιοχής».

Αλλά και η περιφερειακή σύμβουλος Ι.Τσούπρα, κατέθεσε στον ανακριτή ότι η Πυροσβεστική δεν γνώριζε προς τα πού θα πάει η φωτιά. «Στις 18:10 το απόγευμα της μοιραίας Δευτέρας, ο υπεύθυνος αξιωματικός της Πυροσβεστικής μου είπε πως η φωτιά πάει προς την περιοχή της Διώνης κι όχι προς το Μάτι. Στην αντίθετη δηλαδή κατεύθυνση από εκείνη που τελικώς κατευθύνθηκε».

Ο κατάλογος των θυμάτων

Η αγωνία για την ανεύρεση αγνοουμένων, αλλά και για την ταυτοποίηση των σορών συνεχίζεται. Η Πυροσβεστική γνωστοποίησε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 87 με τους ταυτοποιημένους νεκρούς να είναι 81. Υπάρχουν επίσης δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί με διαθέσιμο DNA, οι οποίοι δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά τους πρόσωπα.

Στους παραπάνω, προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν σε νοσοκομεία της Αττικής. Επιπλέον, ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο, με βάση την υποβολή επίσημης δήλωσης από φιλικό του πρόσωπο.

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης

Γκάλοπ κατακρημνίζει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 12%

Γκάλοπ κατακρημνίζει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 12%

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται το κυβερνών κόμμα υπό την ηγεσία του κ. Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τα ευρήματα δύο (κρυφών) δημοσκοπήσεων, οι οποίες διενεργήθηκαν μετά τα τραγικά γεγονότα στην Ανατολική Αττική.