Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στην Εισαγγελέα η Ρένα Δούρου για τις πλημμύρες στη Μάνδρα

Στην Εισαγγελέα η Ρένα Δούρου για τις πλημμύρες στη Μάνδρα
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 - 23:41

Προς την ολοκλήρωση της βαίνει η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των φονικών πλημμυρών στην Μάνδρα κατά τη διάρκεια των οποίων έχασαν τη ζωή τους 23 άνθρωποι.

Από τις εισαγγελικές αρχές καλούνται πάνω από δέκα πρόσωπα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Μεταξύ των υπόπτων περιλαμβάνονται η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δασαρχείου Αιγάλεω και των πολεοδομιών Αιγάλεω και Ελευσίνας.

Μετά την περαίωση από την Υποδιεύθυνση ασφαλείας Δυτ. Αττικής της δικογραφίας και την αποστολή της στις εισαγγελικές αρχές λίγο πριν τις 15 Σεπτεμβρίου 2018, η εποπτεύουσα την έρευνα εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου ενήργησε τάχιστα και αφού ολοκλήρωσε την μελέτη της δικογραφίας με παραγγελία της στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Δυτικής Αττικής ζήτησε την εξέταση των υπόπτων.

Συγκεκριμένα οι ύποπτοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τα αδικήματα της πρόκλησης πλημμύρας από αμέλεια, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, των σωματικών βλαβών και της παραβίασης κανόνων οικοδομικής. Επισημαίνεται πως το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελειας κατά συροή είναι το μόνο πλημμέλημα στο οποίο χωρεί ακόμα και προσωρινή κράτηση, ωστόσο, για να φτάσει η υπόθεση σε ανακριτή θα πρέπει προηγουμένως να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο το οποίο δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο καθώς οι ύποπτοι μπορεί με τα στοιχεία που θα παρουσιάσουν να οδηγηθούν ακόμα και σε απαλλαγή.

Οι εμπλεκόμενοι φέρονται, μεταξύ άλλων, με πράξεις ή παραλείψεις τους να μην προχώρησαν στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα και να εξέδωσαν άδειες να χτιστούν ακίνητα πάνω στα ρέματα.

Επισημαίνεται πως αν και τα αδικήματα, για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις οι ύποπτοι, είναι σε βαθμό πλημμελήματος ωστόσο αν ασκηθούν διώξεις η υπόθεση θα πάει σε τακτικό ανακριτή λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και τις συρροής των αδικημάτων.

Η κα Δούρου από την άλλη μεριά έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είναι γνωστό ότι η ίδια προσήλθα πρώτη τον περασμένο Νοέμβριο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου, και κατέθεσα αναφορά για την πλήρη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας. Στόχος ήταν, όπως είχα δηλώσει τότε, να μπει τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας. Όπως και τότε έτσι και τώρα είμαι έτοιμη να συμβάλλω με κάθε μέσο στο έργο της Δικαιοσύνης».

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης