Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έκρυθμη η κατάσταση στο Παρίσι

Έκρυθμη η κατάσταση στο Παρίσι
Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018 - 01:24

Μια ακόμα δύσκολη ημέρα, με πολλά επεισόδια, συμπλοκές ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις, ήταν το Σάββατο για τη Γαλλία. Ειδικά στο Παρίσι που μοιάζει με πεδίο μάχη, την ώρα που συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων». Σε πολλά σημεία υπήρξαν βίαιες συγκρούσεις με αποτέλεσμα να γίνουν 1385 προσαγωγές, εκ των οποίων 975 άτομα έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση.

Η ένταση είχε ξεκινήσει από νωρίς στα Ηλύσια Πεδία με συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία που έκανε χρήση δακρυγόνων. Την ίδια ώρα είναι συνεχόμενες οι εκκλήσεις από την πλευρά της γαλλικής κυβέρνησης για να επανέλθει η ηρεμία. Με τις διαδηλώσεις να μην λαμβάνουν χώρο μόνο στη γαλλική πρωτεύουσα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της περιφέρειας στη Γαλλία. Το θέμα είναι πώς το κλίμα έντασης αντί να εκτονώνεται, εντείνεται όλο και περισσότερο!

Καταστροφές σε αυτοκίνητα, σε βιτρίνες καταστημάτων που κάηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης. Με τον υπουργό Εσωτερικών, Κρίστοφερ Καστανέρ να αναφέρει: «Περίπου 125.000 διαδηλωτές συμμετείχαν σήμερα Σάββατο, στη Γαλλία, στις κινητοποιήσεις των "κίτρινων γιλέκων". Υπήρχαν 1.385 συλλήψεις και αυτός ο αριθμός θα μεγαλώσει. Υπήρξαν 118 διαδηλωτές που τραυματίστηκαν και 17 αστυνομικοί».

Διαβάστε επίσης