Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σε λευκό «κλοιό» η Ελλάδα!

Σε λευκό «κλοιό» η Ελλάδα!
Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019 - 11:19

Το κύμα κακοκαιρίας «Σοφία» που πλήττει την Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα συνεχίζει την επέλασή τους. Με τις καιρικές συνθήκες την Παρασκευή να παραμένουν κακές, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά θα είναι κατά περιόδους πυκνές. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα ενταθούν στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνότερες σε Ανατολική Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία.

Παγετός θα εκδηλωθεί κυρίως τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός και ολικός στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί έως 6 μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 1 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 0 έως 4 βαθμούς στα κεντρικά και νότια, από 5 έως 10 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 13 βαθμούς στην Κρήτη, από 1 έως 6 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 13 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Νεφώσεις με παροδικό χιονόνερο και χιονοπτώσεις, κατά περιόδους πυκνές μετά το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα αλλά πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα κυρίως μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία από -1 έως 1 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Πηγή: parapolitika.gr

Πηγή φωτογραφιών: Intime News

Διαβάστε επίσης